Kastenbul’da belediye başkanlığı seçimleri hukuksuz iptal edilmişti, halk iradesinin çalınmasına çok içerlemişti. Tomanbaşı ve iktidar halkı boş yere gerdi, halk da en uygun cevabı yenilenen seçimde verdi. Memleket meseleleri çözüm beklerken Kastenbul’a abandılar, halkın tokadını yiyince şaşkın bakakaldılar. Kamoğlu hak ettiği başkanlığı geri aldı, oyunbozanlara Kastenbul’da yaptıkları yolsuzlukların hesabı kaldı. Zamanla hırsızlıkları açığa çıkacaktır, umarım yetim hakkı yiyenlerden hesap da sorulacaktır. YSK seçimleri yenilediğine bin pişman, hukuk katili üyelerin hali pek yaman. Seçim hırsızlarına halkın cevabı pek sert oldu, şiddetli çınlamadan kulakları sağır oldu. Yaşananlardan bir zahmet ders çıkarsınlar, bir daha da kul hakkına el uzatmasınlar.

Tomanbaşı ilk seçimden sonra bunlar ‘TOPAL ÖRDEK’ demişti, biz izin vermezsek yönetemezsinize getirmişti. Belediye meclis çoğunluğu ile tehdit etmek, halka hizmete engel olmak demek. Yani Kamoğlu’nun icraatlarına taş koyacaklarmış, halk da öylece seyredip duracakmış. Artık gizli kapılar ardında rant paylaşmak devri bitti, tüm oturumlar canlı yayınla halkın evine girdi. Haydi engelleyin bakalım halka hizmeti, tez zamanda karşınızda bulursunuz erken seçimi. Artık tüm ihaleler halkın gözü önünde yapılacak, din tüccarları, rantçı yandaşlar uzaktan yalanacak. Hak hukuk adalet tecelli edecek, herkes de bu yönetime saygı gösterecek. Tüm icraatlarının takipçisi olacağız, yanlış yaparsa Kamoğlu’dan da ilk seçimde hesap soracağız.

‘TOPAL ÖRDEK’ kavramı dikkate değer, Tomanbaşı yönetim sistemini tartışacaksak eğer. Bir yıl geçmedi tek adamlık sistemi tıkandı, Tomanbaşı halkın yarısını karşısına aldı. İllet dedi, zillet dedi hakaret etti, ötekeleştirilen halkın da ta burasına geldi. Devlet çiftlik gibi yönetilmeye başlandı, en beceriksizler partili diye en önemli görevlere atandı. Mahdumlar, nedimeler nasıl zenginleşti söylemi sıradandı, başımıza şimdi bir de damatlar dadandı. Damada teslim edildi devletin hazinesi, sosyal medyada gündem damadın pipisi. Özel hayattır, kırılan cevizler bizi ilgilendirmez, ancak böyle birine de devlet hazinesi teslim edilemez. Tomanbaşı aynı zamanda parti başı, bu da gölgeliyor seçimlerde adil yarışı. Tüm devlet imkânları kendi adayları için kullanılıyor, hazret Tomanbaşı olarak seçimlere müdahil oluyor. Tomanbaşılık tüm halkı temsil eder, sen tüm halkı temsil etmezsen halk da seni reddeder. Hukuk sistemi çöktü yargı siyasallaştı, hapishaneler suçsuz muhaliflerle doldu taştı. Hırsızlar, arsızlar dokunulmaz oldular, en ufak eleştiride bulunanlar kendilerini hapiste buldular. Herkes biliyordu sistem baştan yanlıştı, şaibeli referandum ile bütün yaşantımız karıştı. Ekonomi çöktü halk burnundan soluyor, milyonlarca gencin geleceği heba oluyor. Ahlaki değerler çöktü herkes torpil peşinde, liyakat kalmadı devletin hiçbir işinde. Tomanbaşılık Tomanlar için ortak değer, nasıl olur da Tomanbaşı halkın yarısına hakaret eder. Devlet imkânları yandaşlara paylaştırılır, halkın diğer yarısı aşağılanır ayrıştırılır. Halkın yarısını yok saymak Tomakrasidir, Tomakrasi sadece tek adamın sesidir. Uygar ülkeler tek adam rejimini reddeder, bu rejimin adına da demokrasi der. Tomanbaşı yönetim sitemi Tomakrasi getirir, demokratik bir rejim ise tüm Tomanların özlemidir. Milletin kaderi tek adama devredilemez, tek adamın aklı ile Tomanya yönetilemez. ‘TOPAL ÖRDEK’ kavramı tam da Tomanbaşı yönetim sistemiyle özdeşleşir, ilk seçimde bu sistemi kaldırmak muhalefetin öncelikli işidir.

Tomanlar da demokrasiyi hak ediyor, Tomanbaşının artık tarafsız olmasını bekliyor. Elbette bu gerçekleşmeyecek bir rüya, kendilerine sorsan hepsi tarafsızlar güya. Halk sistem ‘TOPAL ÖRDEK’ olsun istemiyor, sağlıklı bir geleceği birlikte kurmayı diliyor. İlk Tomanbaşı seçimi çok önemlidir, Kastenbul seçimleri yaşayan bir örnektir. Kamoğlu gibi bir aday gelecek seçimleri kazanır, tüm Toman halkı bu kâbustan uyanır. Yine kardeşlik türküleri söylenir avaz avaza, Tomanlar da kavuşur layık oldukları Tomanbaşına. ‘TOPAL ÖRDEK’ kavramı da tarihe karışır, tüm Tomanlar barış, kardeşlik ve refah için yarışır. Bu olmayacak dua değildir be, sen de inan kocaman bir amin de.

Tomanlar da insanca yaşamak ister, bizlere de güzel bir gelecek diler. Biz de Tomanlar için aynısını dileyelim, Tomanlar için ‘HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK’ diyelim.

SÖZÜN ÖZÜ: TOPAL ÖRDEK aksak yürür sallanır, halka tepeden bakanlar ilk seçimde yollanır.

Tomanlar galiba Türklerle akraba, tarihte var olmuşlar sanki bir ara. Kam eski Türkçede din adamı demek, Kamoğlu da İmamoğlu gibi bir şey olsa gerek. Yaldrı eski Türkçede Yıldırım anlamına gelir, Tomanbaşı seçimde Yaldrı’nın en büyük destekçisidir. Kastenbul Tomanya’nın güzel bir şehridir, sanırsın İstanbul’un ikiz kardeşidir. YSK Yandaş Seçim Kuruludur meali, sıkıysa iptal etsinler yine bu seçimi.