Geçtiğimiz Cumartesi günü, saat 04.00 sıralarında Keşan-Malkara Yolu 1’inci kilometresinde yol yapım çalışması nedeniyle trafiğe kapalı olan yolda meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, 2’si ağır 3 kişide yaralandı.

İddiaya göre, Keşan-Malkara yolu 1’inci kilometrede bulunan alkollü bir eğlence mekanından çıkan Fahrettin İlhan (33) idaresindeki 59 HK 345 plakalı otomobil, çalışma nedeniyle trafiğe kapalı olan yola çıkarak tek şeritten sağlanan karşı yola geçmek istedi. Otomobil bu sırada duble yolu ayıran su kanalına düştü. İlhan ve yanında bulunan 2 arkadaşı araçtan inerek çevredekilerden yardım istedi. Bu sırada eğlence mekanında garson olduğu öne sürülen ve durumu fark eden İbrahim Güneş (19) 22 UP 373 plakalı otomobille diğer araca yardım için yanına gitti. Her iki araçta bulunanlar ve çevredeki vatandaşlar otomobili su kanalından çıkartmak için çalışmaya başladı.

UYARI TABELALARINI GÖRMEDİ, KAPALI YOLA GİRDİ

Bu sırada Malkara’dan Keşan istikametine seyreden ve tabelaları fark etmeyerek trafiğe kapalı olan yola giren Ahmet Çolak (44) idaresindeki 34 EF 8792 plakalı hafif ticari araç, yol kenarındaki otomobillere ve yayalara çarptı. Kazada, Halil Gülen (34), Hasan Taşoğlu (37), Hüseyin Sivil (64), İbrahim Güneş ve Ahmet Çolak yaralandı. Yaralılar, özel araçlar ve olay yerine çağrılan ambulanslarla Keşan Devlet Hastanesi ve Özel Keşan Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Halil Gülen ve Hasan Taşoğlu, tüm müdahalelere rağmen hayatlarını kaybetti. İbrahim Güneş ise Keşan Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalesinin ardından Edirne’de bulunan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Hüseyin Sivil’in de durumunun ağır olduğu ve yoğun bakım servisinde tedavisinin sürdüğü bildirildi. Kazada yaralanan hafif ticari aracın sürücüsü Ahmet Çolak’ın tedavisinin tamamlandıktan sonra taburcu olduğu ve 59 HK 345 plakalı otomobilin sürücüsü Fahrettin İlhan’la birlikte polis tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. Halil Gülen ve Hasan Taşoğlu’nun cenazeleri ise hastane morgunda savcı ve polis gözetiminde yapılan otopsilerinin ardından ailelerine teslim edildi. Halil Gülen’in Adasağranlı’da, Hasan Taşoğlu’nun Adana’da toprağa verildi. İşlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen sürücüler Ahmet Çolak ve Fahrettin İlhan tutuklanarak, Edirne Kapalı Cezaevi’ne konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.