06-12 Mayıs 2013 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olan “Karayolu Trafik Haftası”nda, dün, Ahmet Yenice Ortaokulu’nda “Trafik Kuralları ve Trafik Güvenliği” konulu seminer düzenlendi, ardından Orhaniye İlkokulu ve Ortaokulu’nda bisiklet kullanımı konusunda öğrencilere çeşitli bilgiler verildi, öğleden sonra ise İstanbul, Edirne ve Tekirdağ Türk Chopper Motosiklet Kulübü motorcularının gösterisi izlendi.

AHMET YENİCE’DEKİ ETKİNLİK

“Karayolu Trafik Haftası” kapsamında dün ilk olarak, Ahmet Yenice Ortaokulu Sevim Yenice Kültür Salonu’nda öğrencilere “Trafik Kuralları ve Trafik Güvenliği” konulu seminer verildi. Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’nde görevli Polis Memuru İlyas Canki tarafından verilen seminer ilgiyle izlendi.

ORHANİYE’DEKİ ETKİNLİK

Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timi görevlileri de Keşan’ın Orhaniye Köyü İlk ve Ortaokulu’nda Keşan DOÇEK (Doğa Çevre ve Kültür) Derneği işbirliğiyle bisiklet kullanımı konusunda öğrencileri bilgilendirdi. Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan J. Bçvş. B. Taşer Eroğlu ile Keşan DOÇEK Derneği Üyesi Esen Kurtulmuş tarafından verilen bilgileri dinleyen öğrenciler, bisiklet temel sürüş tekniklerini öğrenme imkanı buldu.

TÜRK CHOPPER MOTOSİKLET KULÜBÜ’NÜN GÖSTERİSİ

 Dün gerçekleştirilen son etkinlik ise Türk Chopper Motosiklet Kulübü üyelerinin gösterisi oldu. Aralarında Türk Chopper Marmara Bölgesi Sorumlusu ve İstanbul İl Başkanı Metin Cingöz,     Tekirdağ İl Başkanı Üzeyir Kılıç ve Edirne İl Başkanı Eyüp Alıcı’nın da bulunduğu 20’yi aşkın motosikletli, polis ve jandarma trafik motosiklet timleriyle birlikte saat 15.30 sıralarında Keşan’a geldi. Türk Chopper üyelerini Keşan Cumhuriyet Meydanı’nda Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan İlçe Jandarma Komutanı J. Yüzbaşı Engin Sakallıoğlu, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız ile emniyet ve jandarma yetkilileri karşıladı.

DINKIRCI’DAN MOTORCU SELAMI

Türk Chopper Edirne İl Başkanı Eyüp Alıcı, ülke genelinde yeni bir oluşumla adlarından söz ettiren bir kuruluş olduklarını ifade ederek, Edirne Valiliği ve Edirne İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, kendilerinden güvenli motosiklet sürüş teknikleri konusunda yardımcı olmalarının istendiğini söyledi.

Marmara Bölgesi Sorumlusu ve İstanbul İl Başkanı Metin Cingöz  de Türk Chopper’in en büyük ilkesinin 3S, yani sevgi, saygı ve sadakat olduğunu söyledi. Tekirdağ İl Başkanı Üzeyir Kılıç ise bu tür davetlerin kendilerine onur verdiğini söyledi. Açıklamaların ardından topluca fotoğraf çektirildi. Fotoğraf çekimi sırasında Bekir Dınkırcı, basın mensuplarının isteği üzerine motosiklete bindi ve motorcu selamı verdi. Daha sonra ise Türk Chopper üyeleri Keşan’ın ana caddelerinde gösteri sürüşü yaptı. Motosikletliler turun ardından Edirne’ye hareket etti.