06-12 Mayıs 2013 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olan “Karayolu Trafik Haftası”nda dün Keşan’daki üniversite öğrencilerine seminer verildi.

Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nda gerçekleştirilen ve saat 11.00’de başlayan seminere; Keşan Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hasan Bayram, Okul Müdürü Doç. Dr. A. Sinan Ünsar, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Komiser Yardımcısı İsmail Cem Yıldız, Keşan İlçe Jandarma Komutan Vekili J. Tğm. Yiğit Savaş, J. Kd. Bçvş. E. Nevzat Bilgin, J. Bçvş. B. Taşer Eroğlu, Uzm. Çvş. Ufuk İşbir, Polis Memuru İlyas Canki ile öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

UYGULAMALI BİLİMLER’DEKİ SEMİNER

Toplantıda konuşan Bayram, seminerin, belli bir konu anlatımı şeklinde değil de öğrencilerin yaşadığı trafik ve çevresel sorunlarla ilgili olarak soru – cevap şeklinde olmasını istedi. Bunun üzerine söz alan Uluslar Arası Ticaret Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi Fatih Demirezen, özellikle hafta sonları gece saatlerinde, okul ile toplu konut bölgesi arasında bazı araçların aşırı hız yaptığını ve bu durumun da öğrencileri tedirgin ettiğini belirterek, önlem alınmasını istedi. Soruyu yanıtlayan Canki, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde geceleri bir ya da iki trafik ekibinin görev yaptığını ve bunlardan bir ekibin asayiş olaylarına destek verdiğini belirterek, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu çevresinde özellikle cuma ve cumartesi gece saatlerinde devriye görevi yaparak, aşırı hız yapan araçları engellemeye çalışacaklarını söyledi.

KEŞAN MYO’DAKİ SEMİNER

Dün, “Karayolu Trafik Haftası” kapsamında düzenlenen seminerlerin ikincisi Keşan Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleştirildi. Okulun Konferans Salonu’ndaki seminer, saat 14.00’te başladı. Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli aynı ekibin katıldığı semineri yine Keşan Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hasan Bayram yönetti. Seminerde öğrencilere, trafik kuralları ve güvenliği hakkında çeşitli bilgiler verildi ve öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.