Keşan Bölge Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği yetkilileri, bayramda olası trafik kazalarını en aza düşürebilmek ve trafik yoğunluğunu en aza indirebilmek için sürücülere uyarılarda bulundu.

Ramazan Bayramı sebebiyle karayolları üzerinde trafik yoğunluğunda artış olacağını ve sürücülerin trafik kuralları konusunda itina göstermelerini istedi.

Vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesini isteyen yetkililer, şehir içi trafik denetleme ekipleri tarafından kontrollerin devam edeceğini ifade etti.
SÜRÜCÜLERE TAVSİYELER
Ayrıca Bölge trafik denetleme ekipleri tarafından da gerekli yerlerde tedbirlerin alınacağı vurgulandı.
Emniyet yetkilileri güvenli bir yolculuk için sürücülere şu tavsiyelerde bulundu: “Sürücülerin yola çıkmadan önce aracında tüm denetleme belgelerini yanında bulundurması gerekir. Çocuk ve bebekleri kesinlikle ön koltuğa oturtmamaları ve yaşlarına uygun olarak çocuk koltuklarına oturtulmaları gerekir. Ön ve arka koltukta oturanlar emniyet kemeri bağlamaları, havanın sıcak olması nedeniyle yanlarına mutlaka sıvı içecek almalıdır. Yolda giderken araç sürücüsü cep telefonu ile konuşmasın. Ayrıca hız limitlerini ve takip mesafelerine uyması, kavşaklara yaklaşırken yeşil ışık yansa bile hızlarını azaltmaları gerekir. Alkollü iken araç kullanmamalıdır.”