HABER MERKEZİ

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu başkanlığında trafikte yapılan düzenlemelerle ilgili 20 Haziran 2019 Perşembe günü toplantı düzenlendi. 

Toplantıya; Keşan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mahmut Demirkan ve Keşan Belediye Meclisi Ulaşım Komisyonu üyeleri Nehir Gergin, Süleyman Paçaman ve İsmail Özcan ile Keşan Belediyesi ve Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ilgili personelleri katıldı. Toplantı hakkında bilgi veren Başkan Helvacıoğlu, trafik konusunda koordineli hareket ederek, ortak akıl masası oluşturduklarına vurgu yaptı.

“VATANDAŞIMIZIN DA SABIRLI OLARAK, BU KONUDA BİZE DESTEK VERMESİNİ BEKLİYORUZ” 

Trafik konusunda yapılan düzenlemeler ile bundan sonra atılacak adımlar konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, “Trafik konusunda uzman kişiler ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şu ana kadar yaptığımız düzenlemeler, alacağımız tedbirlerin sadece %10’u oranında. %10’luk tedbirle dahi rakamlara göre trafik %30 oranında rahatlamış durumda. Bu yaptığımız işlerin arkasındayız. Vatandaşımızın da sabırlı olarak, bu konuda bize destek vermesini bekliyoruz.” dedi.

 “EZBERE İŞ YAPMIYORUZ” 

Trafik konusunda düzenlemeler yapmaya devam edeceklerinin altını çizen Başkan Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Ters yön ve ana arterlerde TEDES (Trafik Elektronik Denetleme Sistemi) kurulacak. Halk Ekmek Fırını önünde de bir düzenleme planlıyoruz. Minibüs hatlarımız gözden geçirilecek. Trafiğin en büyük sıkıntılarından birisi ise hatalı parklar. Bu konuda vatandaşımızla birlikte çalışacağız. Park alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerek. Ezbere iş yapmıyoruz, verilere, rakamlara ve trafik yoğunluğuna göre tedbirler alıyoruz.”

 “TEKEL MEYDANI, CUMHURİYET MEYDANI, İSTİKLAL CADDESİ VE KURTULUŞ CADDESİ’NDEKİ TRAFİK YOĞUNLUĞU ORTADAN KALKTI” 

Yapılan yön düzenlemesine de değinen Başkan Helvacıoğlu, “Anafartalar Caddesi’nden şehir merkezine gelen yoğun araç trafiği Çifte Yel Değirmeni Sokak, Hastane Caddesi ve Paşayiğit Caddesi’ne sevk edilerek, disipline edildi. Disipline edilen trafik; Paşayiğit Caddesi, Tayyip Akalın Caddesi ve Kazım Karabekir Caddesi’ne dağıtılıyor. Bu düzenlemeyle birlikte İsmet İnönü Caddesi ve Önder Caddesi’ndeki trafik yoğunluğunda azalma oldu. Tekel Meydanı’nda trafik açısından önemli bir rahatlama söz konusu. Haftanın 6 günü tıkanık olan Tekel Meydanı, Cumhuriyet Meydanı, İstiklal Caddesi ve Kurtuluş Caddesi’ndeki trafik yoğunluğu ortadan kalktı. Üniversite sınavlarının olduğu hafta sonu yapılan hatalı parklar nedeniyle 5 dakikalık bir tıkanıklık yaşandı. 2 sürücünün yaptığı parklar nedeniyle aksama oldu. Tespit edilen sürücülere cezai işlem uygulandı. Bunun dışında trafik rahat bir şekilde aktı.” dedi.

 “TRAFİK SORUNU ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YAPACAĞIMIZ DÜZENLEMELERLE TAMAMEN ORTADAN KALKACAK” 

Trafik sorununu çözme noktasında yapılan düzenlemenin başlangıç olduğunu kaydeden Başkan Helvacıoğlu, “Muammer Aksoy Caddesi’nin beton asfalt yapılması ve kaldırımların genişlemesiyle birlikte trafik daha da rahatlayacak. Trafik sorunu önümüzdeki günlerde yapacağımız düzenlemelerle tamamen ortadan kalkacak. Ayrıca Mecidiye köyünde otobüslerin girmemesi ve güzergah değişikliği jandarma talebiyle İlçe Trafik Komisyonu tarafından karara bağlanmıştır. Belediyemizle bir ilgisi yoktur.” diye konuştu.