HABER MERKEZİ

Keşan İlçe Trafik Komisyonu tarafından, Keşan'daki sıkışan araç trafiğinin rahatlatılması için yapılan çalışmalar kapsamında alınan kararlar, 11 Haziran 2019 Salı günü hayata geçirilmişti. Hastane Caddesi, Anafartalar Caddesi ve Paşayiğit Caddesi'ni kapsayan uygulamanın ilk ayağında, plastik delinatörler ile caddeler bölünmüş ve araçların gideceği istikametler trafik işaretleri ile gösterilmişti. Bazı kesimlerin eleştirdiği bu uygulamanın hayata geçirilmesi ile uygulamaya bağlı olarak bazı cadde ve sokaklarda düzenlemeye gidildi.

TAŞLARIN SÖKÜLDÜĞÜ ŞEHİTLİK CADDESİ'NDE "EĞİK DOĞRU" PARK YAPILACAK

Uygulamanın hayata geçirilmesiyle, ilk düzenleme, Paşayiğit Caddesi'nden Tekel Meydanı'na çıkış yapmak isteyen araçların sıklıkla kullandığı Şehitlik Caddesi'nde yapıldı. Keşan Belediyesi'ne bağlı ekipler, Şehitlik Caddesi'ni gidiş-geliş olarak ortadan ikiye ayıran kaldırım taşlarını söktü. Buradaki düzenlemeyle, cadde üzerindeki iki yönlü parkomatın tek taraflı uygulanacağı ve sürücülerin araçlarını, belirlenen park alanına "Eğik doğru" şeklinde park edeceği bildirildi.

PAŞAYİĞİT CADDESİ'NE MİNİBÜS DURAĞI KONULACAK

Bir diğer düzenleme ise Anafartalar Caddesi ve Hastane Caddesi'nden gelen araçların kullanacağı Paşayiğit Caddesi'nde yapılacak. Buradaki düzenlemede de, Hastane Caddesi'nden Tekel Meydanı istikametine giderken Şehitlik Parkı önünde iptal edilen minibüs durağının, Paşayiğit Caddesi ile Şehitlik Caddesi'nin kesiştiği noktaya konulacağı öğrenildi.

UYGULAMA ALANLARINDAKİ KONTROLLER SIKLAŞTI

Uygulamaların hayata geçirildiği alanda, gerek Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, gerekse Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, denetimlerini sıklaştıracağı öğrenilirken, uygulamayı kapsayan cadde ve sokaklarda, trafiğin akışına göre yeni düzenlemelerin yapılabilmesi de bekleniyor.