TRAKİF (Trakya İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı) 6 – 7 ve 8 Haziran tarihlerinde Çorlu’da düzenlenecek. Konuyla ilgili bilgi veren ve Fuar Organizasyon Kurulu adına açıklamada bulunan Türkiye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Şerafettin Küçük, “Bilginin ve bilgili insan gücünün öneminin daha da öne çıktığı günümüzde, bireylerin eğitimi, gerek bireyler gerekse kurumlar arasındaki iletişimin güçlendirilmesi ve sürdürülmesi temel bir zorunluluk olurken, bu zorunluluğun gereklerinin yerine getirilmesinde, kişi ve kuruluşlara önemli sorumluluklar düşmektedir. Özellikle, nitelikli insan kaynağını ve potansiyel işgücünü oluşturacak olan öğrenciler ile nitelikli elemanların değişik alanlarda faaliyet gösteren iş dünyası arasında yakın ilişkiler kurulması ve bu ilişkilerin sağlam esaslara oturtulması önem kazanmaktadır” dedi.

Küçük: “Bu bağlamda, Çorlu Kaymakamlığı, Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy Belediye Başkanlıkları, Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü, Çalışma ve İş Kurumu, Ticaret ve Sanayi Odaları, PERYÖN ve ORION AVM Yönetimi bölgemiz sanayi kuruluşlarına ve nitelikli insan kaynağına katkı sağlamak amacıyla 6-7-8 Haziran 2013 tarihlerinde Çorlu Orion AVM alanı içerisinde Trakya 1.İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarını gerçekleştirmek için işbirliği kararı almışlardır. Bu çalışmalara Edirne ve Kırklareli illeri de dahil edilerek kapsam genişletilmiştir” diye konuştu.

Küçük açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bu organizasyonda gençlerimize ve işsizlerimize; işgücü piyasası ile ilgili bilgiler aktarmak, çalışma hayatına hazırlamak, çalışabilecekleri işyerleri konusunda bilgi sağlamak ve rehberlik etmek, İş Başı Eğitim, part-time çalışma ve mezuniyet sonrası istihdam imkânları hakkında bilgilendirmek ana amacımızdır. Gençlerimizin, fuara katılan firma temsilcileri ile direkt iletişimlerinde; firmaların üretimleri, personel politikaları, sektör ve iş piyasası bilgileri, iş ve staj bağlantıları, ilgili meslek elemanlarının yapmış oldukları çalışmalar ve iş tecrübeleri, çalışma koşullarının gerçekleri, firmaların eleman tercihinde göz önüne aldığı önemli noktalar, işletmelerin organizasyon yapısı gibi bilgileri almaları amaçlanmaktadır. Ayrıca; fuarda çeşitli konularda tanıtım, seminer ve panel türü etkinliklerin düzenlenmesi yanında sosyal etkinlikle de organizasyonun renklendirilmesi ve daha faydalı bir hale getirilmesi sağlanacaktır. İnsan kaynakları yöneticilerinin buluşması sonucu, iletişimin ve paylaşımın güçlenmesi ile ilimiz ve ülkemiz ekonomisinin gelişmesine katkı sağlanacaktır.”

Türkiye İş Kurumu, Namık Kemal Üniversitesi ve PERYÖN tarafından Fuar Alanı içerisindeki salonlarda iş arama teknikleri ve girişimcilik seminerleri verilmesi ayrıca yerel ve ulusal medyaya yönelik tanıtım çalışmaları yapılması planlandığını da sözlerine ekleyen Şerafettin Küçük: “Fuarın hedef kitlesi, Trakya bölgesindeki işletmelerin işyeri temsilcileri, insan kaynakları yönetimleri, üniversite mezunları ve öğrencileri, mesleki eğitim veren kurum ve kuruluşların kurslarından mezun olan katılımcılar, Türkiye İş Kurumu’ na kayıtlı işsizler, lise son sınıf öğrencileri olacaklar. Fuara katılan firmalar stant kuracaklar. Fuarda ülkemiz iş dünyasında söz sahibi kişiler tarafından seminer ve konferans ve söyleşiler gerçekleştirilecek.

Fuarda ayrıca birçok sosyal etkinler gerçekleştirilecek. Fuara ulaşım için üniversite öğrencileri ve halka yönelik servisler düzenlenecek” şeklinde konuştu.

Fuara katılacak olan firmalara sunulacak imkanları da sıralayan İŞKUR Tekirdağ İl Müdürü Şerafettin Küçük: “12 metrekarelik stant, ücretsiz internet, fuar alanında kurulacak stantlarda firmanın sözlü veya hazırlayacakları broşür ve çeşitli dokümanlarla yazılı ve görsel tanıtma imkânı, ürünlerini sergileme imkanı, firmalar ile Üniversiteler arasında işbirliği ve araştırma geliştirme ile ilgili projeler oluşturma fırsatı, firmaların öngördüğü niteliklere uygun potansiyel elemanlarla tanışma imkânı, firmaların diğer firmalar arasında iş birliğini ve bilginin paylaşımını arttırmak, organizasyon komitemizce hazırlanacak broşür, afiş, yazılı ve görsel basın, internet, katalog vb reklâm araçları ile firmaların yerel ve ulusal anlamda tanıtımı, çeşitli sektörler ile iş piyasası hakkında bilgileri edinme imkanı, İK uzmanlarının yapmış oldukları çalışmalar ve onların iş dünyasındaki tecrübelerinden yararlanma, fuara katılan insan kaynakları yöneticileri arasında iletişimin geliştirilmesi ile bu bağlamda insan kaynakları yönetiminin gelişmesine katkı, sağlayacaklardır. Fuar için yapılacak görsel ve yazılı basında firmaların tanıtımına katkı, fuar sonunda hazırlanarak bölgemizdeki tüm işletmelere gönderilecek fuar CD`sinde, firma stant resimleri ve firma ile ilgili kısa bilgilerin yer alması, panel, konferans gibi etkinliklerden ücretsiz yararlanma imkânı sunulacak. Fuara katılım firmalar açısından katılım ücretli, ziyaretçi katılımı ücretsiz olacak” dedi.