HABER MERKEZİ
Edirne'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Törene Edirne Gençlik Spor İl Müdürü Selim Ak, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. Koronavirüs tedbirleri ile düzenlenen törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.
Tören de yazılı açıklama yapan Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, "19 Mayıs, milletin bağımsızlık inancından, vatan sevgisinden, hür ve müstakil yaşama kararlılığından güç alınarak işgale, zulme karşı verilen şanlı mücadelenin adıdır. Vatanın kurtuluşu uğruna çok büyük bedeller ödenmiş, güçlü bir Türkiye'nin inşası için emsalsiz mücadele ve fedakarlıklar gösterilmiştir. Bu mühim tarih, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilmiştir. Bütün planlarını gençliğin üzerine kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Türkiye Cumhuriyeti'ni gençlerimize emanet etmiş, onlara her daim güvenmiştir. Milli ruha sahip, özgüveni yüksek, sorumluluklarını bilen, girişimci, düşünen, okuyan, milli ve manevi değerlerine bağlı, yeniliklere ve dünyadaki her gelişmeye açık olan gençliğimiz bizim geleceğe olan inancımızı da arttırmaktadır. Biz de gençlerimize her türlü desteği sağlayarak muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
TEKİRDAĞ'DA VALİLİK ÖNÜNDE TÖREN
Tekirdağ'da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kutlamaları valilik önünde Atatürk Anıtı'nda koronavirüs tedbirleri ile yapıldı. Kutlamalara CHP Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan, Aygun Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Tören resmi mesajların okunmasının ardından Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün bir konuşma yaptı. Mesajlar ve konuşmaların ardından program sona erdi.
BANDIRMA VAPURU'NA YOĞUN İLGİ
Çorlu’daki kutlamalarda, Atatürk Anıtına Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Abdülkerim Kasap tarafından anıta çelenk konulmasıyla başladı. Çelengin sunulması ve saygı duruşu istiklal marşının okunmasının tören sona erdi. Törene Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5’inci Kolordu ve Garnizon komutanı Tüm General Tevfik Algan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ile öğretmenler katıldı. Törene katılanların yoğun ilgi göstermesiyle zaman zaman sunucu tarafından sosyal mesafeye uymaları konusunda uyarı yapıldı. Çorlu Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan Bandırma Vapuru'na ise yoğun ilgi gösterildi. Törene gelen vatandaşlar vapur önünde hatıra fotoğrafı çekildi.
LÜLEBURGAZ'DA FENER ALAYI
Kırklareli'nde Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Özgürlük ve Demokrasi Meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli Gençlik Spor İl Müdürü Emrah Yüksel, siyasi parti temsilcileri, öğretmen, öğrenciler katıldı. Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde dün gece fener alayı düzenlendi. Lüleburgaz Belediyesi'nin düzenlediği etkinliğe katılanlar ellerinde Türk bayrağı, meşaleler ve Atatürk posterleri yürüdü.