HABER MERKEZİ
oplantının 4 ana konusu 4 konuk konuşmacı ile gündeme taşınacak. Konuyla ilgili bilgi veren Keşan Kent Konseyi Başkanı Necmettin Baygül şunları söyledi:
“Kent Konseyleri; kentlerin kamusal çıkarlar doğrultusunda gelişmesini ve kentlilik bilincinin gelişmesini sağlamaya çalışan gönüllü ve yasal örgütlenmelerdir. Trakya’yı bir bütün olarak değerlendirip ortaklaşma amacı ile oluşturulan Trakya Kent Konseyleri Birliği 2011 yılından beri her yıl en az iki kez bir araya gelerek bu amaca hizmet etmektedir.

Kent Konseylerini dünya, ülke ve yerel özellikleriyle tartışarak Kent Konseylerine bakışımızı ortaklaştırmaya çalışacağımız, “Kent Konseyleri ve Sivil Örgütlerin Kent Yönetimine Katılımı” konusunu T.Ü. Öğretim Görevlisi Dr. Pınar Akarçay anlatacak. Katılımcı Kent Konseylerinin görüşlerini belirteceği oturum forum şeklinde devam edecek.

Çorlu Kent Konseyi Başkanı ve Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı İlhan Kurt; “Trakya topraklarının El Değiştirmesi” adlı sunumunda toprakların el değiştirmesinin neden ve sonuçlarına  vurgu yapacak.

Trakya Kent Konseyleri Birliği toplantılarının ana konusu olan Trakya’da ekolojik yaşamı savunma hakkında Trakya Platformu Hukuk Kurulu üyesi ve TBB Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkan Yardımcısı Avukat Bülent Kaçar bilgi verecek. Bülent Kaçar; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıda olan 1/100.000 ölçekli Trakya ve 1/25.000 ölçekli Tekirdağ planları başta olmak üzere Trakya yaşam alanlarını savunma mücadelesinde neler yapıldığı ve yapılması gerektiğini katılımcılar ile paylaşacak.

Trakya’da Tekirdağ bütünşehirdir. Ülkemiz gündeminde olan bütünşehir yasası ile birçok kent gibi bölgemizde de Edirne ve Kırklareli’nin de bu yasa kapsamına gireceği sanılmaktadır. Bu nedenle bütünşehir nedir, bölgemize artı ve eksileri neler olabilir gibi sorulara yanıt arayacağız. Tekirdağ bütünşehir örneği ile yapılacak sunum Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mahmut Güler tarafından yapılacak.

Toplantımızın soncunda bir sonuç bildirisi hazırlanarak Trakya kamuoyu ile de paylaşılacaktır.

Toplantıya Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri ve Meclis yürütme kurulu ile katılacak.”