HABER MERKEZİ

Saat 11.30 sıralarında Keşan Kent Konseyi’nin Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksindeki bürosunda başlayan toplantıya; Edirne Kent Konseyi ve Trakya Kent Konseyleri Birliği Başkanı Ziya Gökerküçük, Uzunköprü Kent Konseyi Başkanı  Mehmet Akbal, Çorlu Kent Konseyi Başkanı İlhan Kurt,  Genel Sekreteri Aygün Recep Ömür Veren, Keşan Kent Konseyi Başkanı Necmettin Baygül, Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Hasan Karagöz, Kent Konseyi Saymanı Eyyup Kavazlar katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan Keşan Kent Konseyi Başkanı Necmettin Baygül, Trakya Kent Konseyi Birliği toplantısının Keşan’da yapılmasını sağlayan birlik başkanıma teşekkür ettikten sonra şunları söyledi: “Bugün burada toplanmamızın amacı Kasım ayı içerisinde 6 ayda bir yapılacak olan toplantının gündem maddesini belirlemek. Geçtiğimiz günlerde Saros’u yakından ilgilendiren Sazlıdere ‘Saros BOTAŞ FSRU Sazlıdere Limanı ve Boru Hattı Projesi’ ÇED bilgilendirme toplantısı yapıldı ama yapılamadı. Sayın Çevre İl Müdürümüz toplantıyı terke edip gitmiştir. Ulusal basına da bilgi verirken de Keşan’daki toplantıya katılan vatandaşlar hakkında da bizim terbiyemiz müsaade etmiyor. Kullandığı kelime vardı. Onunla ilgili de gazetelerde gerekli cevabı kendisine verdik. Bu toplantının ağırlıklı gündem maddesi Saros olacak diye düşünüyorum. Toplantıya katıldıkları için birlik başkanıma ve diğer başkanlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.  

“KEŞAN’IN ÖZEL BİR DURUMU VAR”

Edirne Kent Konseyi ve Trakya Kent Konseyleri Birliği Başkanı Ziya Gökerküçük de Baygül’den sonra toplantıyla ilgili olarak şöyle konuştu: “Trakya Kent Konseyleri Birliği mevzuatına göre yürütme kurulu 20 ilçe içinden; Yürütme kurulumuz da 8 ilçeden oluşuyor. Bugün için toplantı çoğunluğumuz var. Bugünün gündemimizde 6 ayda bir yaptığımız toplantıların programını oluşturmak. Keşan gündemini kendi aramızda konuşacağız. Gündemimiz Kent Konseylerinin çalışma tarzına yönelik oluyor. Bir ana gündem de o yöreye ait gündem oluyor. Keşan’ın özel bir durumu var. Bizim seçimlerimiz yerel seçimlerle bağlantılı yerel seçimler yapıldıktan sonra kent konseyleri yeniden seçimlerini yapacak. Seçimden sonra da tekrar kent konseyleri birlik seçimi yapılacak. Öğleden sonra da Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı nezaket ziyaretlerimiz var.  Bu toplantıyı yapmamıza imkân sağlayan Keşan Kent Konseyine, Belediye Başkanımıza ve Sivil Toplum Kuruluşlarına teşekkür ediyoruz.”

KAYMAKAMLIK VE BELEDİYE ZİYARETİ…

Kent Konseyi heyeti daha sonra Keşan Kaymakamı Nuri Özder ve Keşan Belediyesi Başkan Vekili Ercan Ersoylu’yu ziyaret etti.

Trakya Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu 9 Ekim 2018 Salı günü Keşan Belediyesi’ni ziyaret etti.

Belediye ziyaretinde, Sazlıdere’ye yapılması planlanan Limanın bölgeye vereceği tahribat ile ilgili de görüş alışverişinde bulunuldu.