Trakya Platformu, Artvin’in Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır A.Ş tarafından maden çıkarılmak istenen alanın yolunu kapatan çevreci gruplara yapılan müdahale sonrası dün bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Artvin dünden bu yana yaşam savunucularının, yaşam alanlarını savunmak için nöbet tuttuğu Cerattepe yolundaki bekleyişlerine güvenlik güçleri tarafından müdahale edildi.

Anayasamızın 56. Maddesinde açıkça yazan anayasal bir hakkını kullanarak görevini yerine getiren yaşam savunucusu Artvin’liler altın madenine karşı çıkarak, yaşam hakları için 20 yılı aşkın bir süredir mücadele ediyorlar.  

Daha önce yargı kararı ile elde edilen kazanımlara,   bunun yanı sıra devam eden yargı sürecine rağmen,   güvenlik güçleri ve iş makineleri ile Cerattepe’yi, altın uğruna, günlük çıkarlar uğruna, siyasi ikballer uğruna, halka rağmen yok etmek isteyen sermaye,  yöre insanının geleceğini de yok etmeye çalışıyor. Çünkü onlar için halkın yaşam alanları önem taşımıyor, bizzat kendilerinin, yani sermayenin talepleri ve kazanımları önem taşıyor.

 Bunu yapmak için de çevre illerden ve ilçelerden takviye güvenlik gücü getiriliyor. Yaşamı savunmak adına, gelecek adına, doğal varlıkları korumak için yıllardır mücadele eden yöre halkına  biber gazı layık görülmektedir. Halkın üstüne kendilerinin koruyucusu olarak algıladıkları ve yine halkın içinden çıkan güvenlik güçleri sürülmektedir.

 Bütün bu müdahaleler kimin için yapılıyor peki?  "Milletin a... koyacağız" şeklindeki iğrenç küfürleri millete layık gören Cengiz Holding patronu Mehmet Cengiz için müdahale ediliyor…

Karadeniz su, orman ve toprak varlığı ile ülkemizin önemli ve değer taşıyan bir bölümüdür. Dağlarındaki suları, ormanları, güya sanayi ile gelişim sağlanacağı inancıyla yok edilmektedir.

Cerattepe’de yaşamı savunanlar yalnız değildir.  Trakya Platformu olarak yaşamı savunanların, geleceğine sahip çıkanların yanındayız. Dün Kazdağları’nda ve Istrancalar’da… Bugün Cerattepe’de... Yarın her yerde. Karadeniz’in bir ucundan diğer ucuna, yaşamı savunanlara selam olsun.”