Yerel Seçimlere yönelik gerçekleştirilen “Trakya İlleri Yerel Seçim Araştırması”nda Keşan’da CHP %47,5, AK Parti %29,2, MHP %14,3 oy aldı

 

 

Yaklaşan Yerel Seçimlere yönelik gerçekleştirilen Trakya İlleri Yerel Seçim Araştırması”,

CHP’nin Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne’de rakiplerinin önünde yer aldığını ortaya koydu.
Objective Research Center’ın (ORC) Trakya İlleri Yerel Seçim Araştırması tamamlandı. Araştırmanın saha çalışması 20-29 Eylül 2013 tarihleri arasında, farklı sosyo ekonomik ve sosyo demografik gruba mensup kişilerden yaş, cinsiyet ve eğitim kotasına göre tesadüfi yöntemle seçilmiş kişilerle kantitatif araştırma yöntemlerinden, yüz yüze anket tekniği ile gerçekleştirildi. Araştırma için Tekirdağ Merkez ve ilçelerde (Çorlu-700 kişi) toplam 2 bin 320 kişi, Edirne Merkez’de bin 200 kişi, Keşan İlçesinde 310 kişi, Kırklareli Merkezde 720 kişi, Lüleburgaz’da da 750 kişi ile görüşüldü.
KIRKLARELİ CHP DİYOR

Araştırma Kırklareli’de CHP’nin birinci parti olduğunu ortaya koydu. “Önümüzdeki Yerel Seçimlerde Kırklareli Belediye Başkanlığı için oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?” sorusunun sorulduğu araştırmada, CHP yüzde 47.5 ile birinci parti oldu. CHP’yi yüzde 30.7’lik oranı ile AK Parti, yüzde 11.9’luk oranı ile de MHP izledi.
Seçmen, Lüleburgaz’da da “CHP Belediyeciliğini” tercih ederken, araştırmaya katılanların yüzde 51.7’si CHP, yüzde 20.9’u AK Parti, yüzde 6.4’ü de MHP’ye oy vereceğini belirtti.
TEKİRDAĞ’DA DA CHP ÖNDE

Araştırmanın “Önümüzdeki Yerel Seçimlerde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?” sorusu da CHP’nin Tekirdağ’da da birinci parti olduğunu gösterdi. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 40.7’si CHP, yüzde 32.5’i AK Parti ve yüzde 14’ü de MHP’ye Yerel Seçimlerde oy vereceğini kaydetti. Çorlu Belediye Başkanlığı’nda da CHP’li bir adayı görmek istediğini aktaran seçmenlerin oranı yüzde 42 olurken, tercihini AK Parti’den yana kullananların oranı yüzde 33.8 ve MHP’den yana kullananların oranı ise yüzde 14.7 oldu.
CHP EDİRNE’DE DE RAKİPLERİNİN ÖNÜNDE

Edirne Belediye Başkanlığı için de CHP’ye oy vermeyi düşünenlerin oranı araştırmada yüzde 46.1 çıkarken, CHP’yi yüzde 32.5 ile AK Parti, 6.3 ile de MHP takip etti. Araştırmaya katılanların yüzde 47.5’lik kesimi Keşan Belediye Başkanlığı’nda da CHP’yi ilk sıraya taşırken, CHP’nin gerisinde kalan AK Parti’nin oranı yüzde 29.2, MHP’nin oranı da yüzde 14.3 oldu. (ANKA)