Trakya Yıldızı Spor Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu Barış Kurt, Keşan basketbolunu hak ettiği yere getireceklerini söyledi.

Trakya Yıldızı Spor Kulübü Basketbol Şubesi’nin merkezini Keşan olarak belirlediklerini kaydeden Kurt, Keşan’da basketbola, basketbolu seven gençlerimize gereken ilginin gösterilmediğini düşündüğünü belirtti. Kurt’un konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“PEKİ BİZ BU GİDİŞİN DEĞİŞMESİ İÇİN NELER YAPACAĞIZ?

Öncelikli olarak Keşan’da eksik olan basketbol kulübü eksikliğini gidermek düşüncesindeyiz. İşe buradan başlamazsak, hafta sonları çocuklarımıza potaya top attırıp, onları oyalayıp basketboldan soğumalarından öteye gidemeyiz.Gençlerimizin kendi yaş gruplarına uygun liglerde ve turnuvalarda mücadele edecekleri bir takımda oynayabilme hedefi koymalıyız.   Bu sebeble kurslarımızda başarı gösteren sporcularımızdan oluşacak takımlarımızda lisanslı basketbol oynayabilme imkanı sağlıyoruz.

Keşan ilçemizi Edirne Merkez’de Küçükler, Yıldızlar, Gençler kategorilerinde gerçekleştirilen basketbol liginde temsil edip, hedefi her zaman şampiyonluk olan takımlar yaratmayı hedefliyoruz.

Tüm bunları başarabilmemiz için düzenli bir çalışma programı yanında Türkiye Basketbol Federasyonu’nun yaş gruplarına özel hazırladığı basketbol antrenman programları ışığında çocuklarınızı yetiştiriyoruz.

ÇOCUĞUMUN SPORLA İLGİLENMESİNİ ÇOK İSTİYORUM FAKAT DERSLERİNİ ETKİLER Mİ?

Sporcularımıza öncelikli olarak, okul ve sporu beraber yürütme motivasyonunu, genç yaşta plan ve program yapma alışkanlığını ve plan ve programlarına sadık kalma disiplinini, okulda başarılı olmak için gereken özgüveni, spora devam edebilmek için okulda da başarılı olmaları gerektiği bilincini ve erken yaşta, birden fazla işi aynı anda, aynı derece başarıyla yapabilme yeteneğini kazandırma uğraşı içerisine giriyoruz.

UNUTMAYIN Kİ AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR

Spor kültürünü ve spor ahlakını genç yaşlarda kazandırıp, onların spor kültürünü genel kültürlerinin, spor ahlakını genel ahlaklarının birer parçası haline getirmelerini, gerek sporcu, gerek yönetici, gerekse yalnızca izleyici olarak rakiplerine ve emeğe saygı duymalarını sağlamak, hangi sıfatla olursa olsun galibiyet sevincini de, mağlubiyet üzüntüsünü de ölçülü yaşamaları gerektiğini öğreterek, onlara kültürel, ahlaki ve duygusal gelişim süreçlerinde yardımcı oluyoruz.

BU KONUYA ÇOK ÖZEN GÖSTERİYORUZ

Son yıllarda çok büyük bir artış gösteren kötü alışkanlıklardan ve madde bağımlılıklarından sporcularımızı uzak tutup, sporu yaşamlarının vazgeçilmez bir parçası olarak algılamalarını sağlayarak, onları sağlıklı, kendilerine güvenen, zihnen ve bedenen güçlü bireyler haline gelmelerine teşvik edici çalışma programları hazırlıyoruz.

ÇOCUĞUNUZLA AYNI YAŞTAKİ 1.000 SPORCUDAN SADECE 1 TANESİNİN PROFESYONEL SPORCU OLABİLDİĞİNİ BİLİYORMUYDUNUZ?

Türk basketboluna ve Milli Takımlar’a yeni yetenekler kazandırmak, büyük kulüplerin alt yapılarına Keşan ilçemizden oyuncular verebilmek için yetenekli çocuklarımızı özel bir program dahilinde çalışma imkanı sunuyoruz.

Profesyonel sporcu olmasalar dahi Türk sporuna faydalı olacak ve değer katacak, sporun anlamını, önemini, gerçeklerini, zorluklarını ve gereksinimlerini iyi bilen, iyi donanımlı, icraat ve eleştirilerinde yapıcı spor izleyicileri, spor yazarları, spor antrenörleri ve spor yöneticileri, sporun ve sporcunun zorluklarını ve ihtiyaçlarını anlayan ve onlara hak ettikleri imkanları sağlama anlayış ve motivasyonunda idareciler ve işadamları yetiştirmeyi hedefliyoruz.

GENÇLERİMİZ GELECEĞİ İÇİN BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ.

Bütün bu hedeflerimizi gerçekleştirebilmemiz için velilerimize, beden eğitimi öğretmenlerimize, sınıf öğretmenlerimize ve okul yöneticilerimize çok büyük görev düştüğü görüşündeyiz. Bu plan ve programlarımız dahilinde yetişmesini istediğiniz çocuklarınız ve öğrencileriniz için bizimle irtibata geçmenizi sizlerden rica ediyoruz, bu yolda birlikte hareket edersek başarıya ulaşacağımızı düşünüyoruz.

Sosyal medya hesabımızdan ve iletişim numaralarımızdan bizimle irtibata geçmenizi bekliyoruz. Çalışmalarımız sadece Pazar günleri Keşan Lisesi Kapalı Spor Salonunda yapılmaktadır. Çocuğunuzun kurs ve dershane durumuna göre çalışma saatleri düzenlenebilmektedir.”