Trakya Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilip Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresi'nce yürütülmüş olan "Dupnisa Mağarası ve Yakın Çevresindeki Köylerin Eko-turizme Kazandırılması" projesi kapanış toplantısı Kırklareli Şeker Depoları'nda Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser ve çok sayıda ilgilinin katılımıyla gerçekleşti.

Kapanış Toplantısında bir konuşma gerçekleştiren Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin “Trakya’nın kalkınmasına imkân sağlayan her projeye yaklaşımımız aynıdır. Fakat gerçekleşen projelerin çarpan etkilerine baktığımız da turizm projelerinin ulaştığı yararlanıcı, getirdiği yararlar her sektörde karşımıza çıkıyor. Örneğin geçen hafta Almanya’da gerçekleşen bir Tarım Makineleri fuarında Trakya’yı temsil etmek için yer aldık. Konu her ne kadar tarım olsa da konu mutlaka gezilecek görülecek yerlere geliyor. İnsanlara; gelin işbirliği yapalım aynı zaman da bizim doğal güzelliklerimiz var, doğa harikası niteliğinde değerlerimiz var diyoruz. İşte bugün bunu dedikten sonra yarın o insanlar Trakya’ya geldiğinde sözünü ettiğimiz güzellikleri gösterebilmemiz için bu alanların geziye uygun düzenlenmiş olması, görülmeye imkân vermesi hayati önem taşımaktadır. Bugün burada kapanışını gerçekleştirdiğimiz Dupnisa Mağarası ve Yakın köylerin Eko-turizme Kazandırılması projesi ise bu projelerden bir tanesi özelliğini taşımaktadır. Trakya’mıza hayırlı uğurlu olsun.’’ dedi.

15 ay boyunca uygulanan projenin amaçları içerisinde; doğal alanların düzenlenerek var olan değerlerin eko-turizme kazandırılması ve alternatif turizm olanaklarının kullanılmasıyla Kırklareli’nin turizm varış noktası haline gelmesi yer aldı. Aynı zamanda Trakya’da turizme açılmış tek mağara özelliği gösteren Dupnisa Mağarası düzenlenerek ekolojik turizm odağı haline getirildi. Ayrıca mağara güzergâhı üzerinde bulunan ve yüksek turizm potansiyeline sahip Çukurpınar, Beypınar, Armağan ve Sarpdere köylerinde turistler ve yerel halk için ortak turizm meydanları yaratılarak köylerin eko-turizm durak noktaları haline getirilmesi sağlandı.