Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT Encümeni, dün Keşan’da toplandı.  

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Encümen Üyeleri Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı, Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez ve Birlik Müdürü Behçet Atlı ve Keşan Belediye Meclisi üyesi Mitat Beyazoğlu katıldı.

Toplantı öncesi kısa bir açıklama yapan ev sahibi konumundaki Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, “Bundan bir önceki Encümen toplantımızda, bundan sonraki encümen toplantılarımızın encümen üyelerinin belediyelerinde yapılması yönünde karar vermiştik. Bu toplantıların ilkini de Keşan’da yapıyoruz. TRAKYAKENT Encümenini Keşan’da ağırlamaktan dolayı mutluyuz.” dedi.

Özcan’ın ardından TRAKYAKENT ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak konuştu.

“Değerli, tecrübeli ve çok sevdiğimiz Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın mekânına geldik.” diyerek sözlerine başlayan Albayrak, şunları dile getirdi: “Encümende yer alan tüm belediye başkanı arkadaşlarımın hepsi çok başarılı isimler. Hedefimiz ülkedeki, Yunanistan ve Bulgaristan’daki belediyeler birlikleri ile ortak projeler geliştirmek. Bu kapsamda oldukça mesafeler aldık. Bunda emeği olan tüm belediyelere ve başkanlarına çok teşekkür ediyorum. Keşan’da olmaktan dolayı çok mutluyum ve tüm vatandaşlarımıza sevgi ve selamlarımı iletiyorum.” 

Konuşmaların ardından gündemde yer alan şu maddeler görüşülerek karara bağlandı;

1. Üye belediyelerden gelen talepler doğrultusunda “Belediye Gelirleri Kanunu” konulu eğitim yapılmasının görüşülmesi,

2. 21 Ağustos 2015 tarihinde Tekirdağ’da “Analitik Bütçe Hazırlanması ve Performans Programı” konulu eğitim yapılmasının görüşülmesi

3. Ticaret odaları ile ortak yapılması planlanan Bulgaristan programının yapılması

4. Kombine kanal açma aracı ile ilgili Birliği borcu olan belediyelerin görüşülmesi

Toplantının ardından encümen üyeleri Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’ni de gezdiler.

Özcan, burada encümen üyelerine proje ile ilgili bilgiler verdi.