TRAKYAKENT, İtalya’da “Akdeniz Ülkeleri Ulusal Konferansı”na katıldı

İtalya’nın ANCI Ulusal Belediyeler Birliği tarafından desteklenen, ANCI ve Borghi Ulusal Belediye Birlikleri ile Cisternino Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Akdeniz Ülkeleri Uluslararası Konferansı” 25 – 27 Ekim 2013 tarihleri arasında İtalya’nın Apulia Bölgesi’ne bağlı Cisternino Beldesi’nde gerçekleşti.

Uluslararası konferansa TRAKYAKENT Belediyeler Birliği Encümen üyeleri Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ve Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz ile TRAKYAKENT Birlik Müdürü Sinan Çetiz, Karaburun Belediye Başkanı Hamza Serdar Yasa, Avrupa Birliği’ne bağlı ülkelerin Belediye başkanları, Ulusal Belediye Birlikleri başkanları ve genel sekreterleri, resmi kurum ve kuruluşların üst düzey yöneticileri, Apulia bölgesinin ulusal gazete ve televizyonlarında görevli üst düzey yetkililer katıldı.

Konferans programında TRAKYAKENT Birlik Müdürü Sinan Çetiz, Birlik Encümen Üyesi Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ve İzmir Karaburun Belediye Başkanı Hamza Serdar Yasa, tanıtım amaçlı konuşma ve sunum gerçekleştirdiler.

Birlik Müdürü Sinan Çetiz konuşmasında, “TRAKYAKENT Belediyeler Birliği olarak 07 – 11 Mayıs 2013 tarihleri arasında İtalya’nın Roma ve Venedik şehirlerine belediyecilik alanındaki son yenilikleri ve çalışmaları takip etmek ve başarılı uygulamaları yerinde görmek amacıyla üye belediyelerimize yönelik düzenlediğimiz teknik temas ve inceleme programına 17 Belediye Başkanı ve 15 Meclis Üyesi ile katılım sağladık. Bu çalışma çerçevesinde beş gün boyunca gerçekleşen teknik toplantılarında Roma Belediye Başkanlığı, Venedik Belediye Başkanlığı ve İtalya Ulusal Belediyeler Birliği’ne bağlı Belediyelerin belediye başkanları, bölüm müdürleri ve AB uzmanları, Roma Büyükelçiliği ve Venedik Fahri Konsolosluğu TRAKYAKENT çalıştay heyetiyle biraraya gelerek ve Türkiye adına tanıtıcı, Birlik adına makro ölçekte yarar getirecek çalışmalar gerçekleştirdiler. Bu çalışmalar esnasında TRAKYAKENT Belediyeler Birliği’ni 24 – 27 Ekim 2013 tarihinde yapılacak olan uluslararası toplantıya davet ettiler.” dedi.

Birlik Müdürü Sinan Çetiz’in TRAKYAKENT Belediyeler Birliği, Birlik Üyesi Belediye başkanlıkları ve Trakya bölgesinin tanıtımı hakkında yaptığı sunum, katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı.

Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, konferans programında yaptığı konuşmada, bu tür çalışmaların ülkelerin gelişmesi ve bölgesel tanıtım açısından son derece yararlı çalışmalar olduğunu belirterek, “Vize Belediyesi olarak bugüne kadar yapılmayan mekansal rehabilitasyon çalışmalarını gerçekleştirerek sürdürülebilir turizm açısından önemli birçok değeri hemşehrilerimizin hizmetine sunduk” dedi.

İzmir Karaburun Belediye Başkanı Hamza Serdar Yasa da Karaburun Belediyesi’nin tanıtıcı sunumunu konferansta katılımcılarla paylaştı.

ANCI Ulusal Belediyeler Birliği Başkanı Reggio Emilia ve Birlik Genel Sekreteri Angelo Rughetti; kardeş şehir, projeler, uluslararası ilişkiler vb. konularda TRAKYAKENT heyetiyle bilgi alışverişi gerçekleştirdiler.

Borghi Piu Belli d’Italia isimli Birliğin başkanlığını yürüten Fiorello Primi ise TRAKYAKENT yönetimini şu anda yürüttükleri bir proje çalışmasının Türkiye ayağını oluşturması için resmi yazı ile davet ettiklerini belirtti.

TRAKYAKENT’e resmi olarak yapılan proje davetinde; nüfusu 15,000’in altında bulunan yerel yönetimleri kapsayan şehirlerin ekonomilerinin canlandırılması, doğasının ve tabiatının korunmasını içeren uluslararası bir proje hedeflendiği belirtildi.