Doğu – Batı Trakya Belediyeler Birliği Trakyakent’in 2013 yılı Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı Trakyakent ve Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç başkanlığında Tekirdağ Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

BAŞKAN DALGIÇ, ÜRETEN, BÜYÜYEN VE GELİŞEN BİR KURUM ORTAYA ÇIKARDIK

Birlik Başkanı Adem Dalgıç toplantıda Birliğin faaliyetlerini öne çıkaran detaylı bilgilendirme sunumunu Birlik üyeleri ile paylaştı. Başkan Dalgıç, geride bırakılan 4,5 yıllık süre içerisinde Trakyakent Belediyeler Birliği olarak önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, 72 üye belediye ile birlikte üreten, her geçen gün büyüyen ve gelişen bir TRAKYAKENT ortaya çıkardıklarını söyledi. Başkan Dalgıç; “Meclis toplantımızda kanun öngördüğü çoğunluğu sağlamış bulunuyoruz. Yerel seçim dönemine girdiğimiz şu günlerde yoğun çalışmalarına ara vererek toplantımıza iştirak eden Belediye Başkanı ve Meclis Üyesi arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

ÜST DÜZEY ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK

Birlik Başkanı Adem Dalgıç, “Trakyakent olarak 4,5 çalışma süremizde birçok üst düzey çalışmaya imza attık. 72 üye belediyemiz ile birlikte daha güçlü, üreten, her geçen gün büyüyen ve gelişen bir Trakyakent ortaya çıkardık. Birliğimizin tanınırlığını ve bilinirliğini arttırmak en büyük hedeflerimizden biriydi ve bunu başardık. Ulusal veya uluslararası tanınan, bilinen en güçlü birliklerden biriyiz. Farklı bölgelerde farklı çalışmalar yapıyoruz. Her alanda üst düzey yönetimlerle toplantılar, etkinlikler, organizasyonlar düzenledik. Ülkemize, bölgemize ve birliğimize büyük yararlar getiren çok önemli işbirliği faaliyetlerinin içerisinde yer aldık. Türk ve Bulgar işadamlarını çeşitli çalışma ortamlarında bir araya getirerek onlara da ekstra imkanlar sunduk. TRAKYAKENT olarak Bulgaristan’ın Ram Trakya Belediyeler Birliği ile ilişkilerimiz devam ediyor. Düzenledikleri tüm etkinliklere bizleri davet ediyorlar, ancak yoğunluğumuzdan dolayı bu etkinliklerin tamamına katılamıyoruz. Bunun yanında İspanya ve İtalya Ulusal Belediye Birlikleri ile de iş birliklerimiz var ve onların belirlediği çok önemli bir organizasyona davet aldık. Bu durum bizim tanınırlığımız açısında da çok güzel ve önemli bir gelişme. Çalışmalarımızı örnek alan ve bizimle ortak programlar düzenlemek isteyen birçok kuruluş var. Ortak çalışmalar yapmak adına talepler artarak gelmeye devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

ULUSAL VE ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİMİZİ ARTTIRACAĞIZ

Türkiye’de bulunan bölge belediye birlikleri ile de gündem oluşturduklarını belirten Başkan Dalgıç, “Son olarak ülkemizdeki ulusal birliklerden olan ve birçok başarılı uluslararası çalışması bulunan Türk Dünyası Belediyeler Birliği de Trakyakent ile bir etkinlikte yer almak adına bizimle görüşme talep etti ve birliğin genel sekreterini Tekirdağ’da ağırladık. Birlikte çalışma arzusunda olduklarını bize ilettiler. Trakyakent olarak tüm bölge belediye birlikleri ile çalışmalar yapmak üzere programlar hazırladık. Önümüzdeki dönemde de tempomuzu düşürmeden, aynı sistem ve strateji ile yolumuza devam edeceğiz. Burada bulunduğunuz, beni dinlediğiniz için çok teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi.

Meclis Toplantısında TRAKYAKENT Belediyeler Birliği’nin “2014 Yılı ve İzleyen İki Yılın Bütçeleri” TRAKYAKENT Birlik Müdürü Sinan Çetiz tarafından okunduktan sonra Birlik Meclisinin oylarına sunuldu. Bütçelerin kabulünün ardından toplantının diğer gündem maddeleri olan “2014 Yılı Yatırım Planı ve Çalışma Programı” ile “Ücrete Tabi İşler Tarifesi” komisyonda görüşüldükten sonra mecliste oy birliği ile kabul edildi.

TRAKYAKENT ve Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, toplantının son bölümünde TRAKYAKENT Belediyeler Birliği tarafından düzenlenecek olan Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı’nın Sapanca’da gerçekleştirileceğinin bilgisini verdi. Başkan Dalgıç uluslararası önemli kuruluşların yöneticilerinin de davet edileceği bu toplantıya TRAKYAKENT Belediyeler Birliği ekibi olarak geniş çaplı bir katılımın sağlanacağına dikkat çekti.