TREDAŞ (Trakya Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi) geçen hafta Uzunköprü’de yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaparak kamuoyunu bilgilendirdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“16 Aralık 2015 tarihinde Edirne ilinin Uzunköprü ilçesinde, ilçeyi besleyen 4 kilometre uzunluğundaki yer altı kablosunda arıza meydana gelmiş ve bu arıza nedeniyle ilçenin büyük kısmına enerji verilememiştir.

Arızanın hemen ardından Genel Müdürlüğümüzde bulunan kablo test aracımız ve bölgede bulunan saha ekiplerimiz arızanın yaşandığı bölgeye ulaşmış ve yapılan müdahaleler sonucu Uzunköprü ilçesi yeniden enerjilendirilmiştir.

17 Aralık 2015 tarihinde yine aynı bölgede yer altı kablosunda arıza meydana gelmiş olup, kablo test aracımız ve saha ekiplerimiz, yer altı kablosunun 3 farklı noktasında arıza tespit etmişlerdir.

TREDAŞ, 12 EKİP VE 42 ÇALIŞANI İLE BÖLGEDE SEFERBERLİK İLAN ETTİ

Yaşanan arıza nedeniyle bölgeye, Edirne, Meriç ve Keşan’dan takviye ekipler intikal ederken, ilçeye enerjiyi bir an önce vermek adına alternatif besleme kanalları üzerinde çalışılmaya başlanmıştır.

18 Aralık 2015 itibariyle 12 ekip ve 42 çalışan ile bölgede enerjilendirme çalışmaları aralıksız devam etmektedir.”