HABER MERKEZİ

Ivanka, Birleşmiş Milletler’in (BM) kadınların güçlendirilmesi ve cinsiyet eşitliği için çalışan birimi UNWomen’ın girişimiyle Edirne’de otobüs şoförü olarak çalışan Pelin Aslantaş’ın (44) hikâyesini tüm dünyaya duyurdu. Trump'ın kızı, dün Twitter hesabından Aslantaş’ın UnWomen’ın sitesinde yer alan hikâyesini “Otobüs şoförü Pelin’in hikâyesine göz atın” diyerek paylaştı.

BAŞKAN GÜRKAN TEŞVİK ETTİ

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi ve Sabancı Vakfı'nın önderliğinde, 11 pilot ilde hayata geçirilen Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme çalışmaları kapsamında toplu taşımada "Kadın Şoför" dönemini başlatan Edirne Belediyesi 15 Mayıs 2017 tarihinde Edirne'nin toplu taşıma araçlarındaki ilk kadın şoförü Sibel Pakarda'nın ardından 2. kadın şoför Pelin Aslantaş Orduevi Durağı'ndan göreve başlamıştı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ETUS Başkanı-Belediye Meclis Üyesi Hakan Giyik ve kadın sivil toplum örgütleri de Aslantaş’ı ilk gününde yalnız bırakmamış ve

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, şunları söylemişti: “Erkek şoförlerimizin çok nazik olmadığı yönünde şikâyetler geliyor bize. Kadın şoförlerimizin sayısı arttıkça bu şikâyetlerin azalacağına inanıyoruz. Çünkü kadınlarımızın doğasında incelik, naziklik vardır. Diğer meslektaşlarına da örnek olacağına inanıyoruz.

Geçtiğimiz yıl şehir içi minibüs taşımacılığında bir kadın arkadaşımız şoför olarak işe başlamıştı. Biz de belediye meclisinde buna teşvik için dedik ki, bundan sonra toplu taşıma araçlarında taksiler ve servislerde dahil, kadın şoför olan araçlardan belediyenin alması gereken vergiyi harcı ve ruhsat bedelini almayacağız. Bu da meyvesini verdi. İkinci kadın şoförümüzde bugün görevine başladı. Edirne Belediyesi olarak aldığımız kararımız aynen devam edecek. Bu iki kızımızın, tüm alanlarda örnek olmasını diliyorum."