Yüksek Askeri Şura Ağustos Ayı Olağan Toplantısı kararları gereği Keşan 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Yıldırım Alel emekliye ayrılırken, yerine Ankara’dan Tuğgeneral Halil Tamer Gedik atandı.

Yüksek Askeri Şura Toplantısı, 5 Ağustos Salı günü gerçekleştirildi. Yüksek Askeri Şura kararlarına göre, 30 Ağustos 2014’ten geçerli olmak üzere 37 general ve amiral bir üst rütbeye, 51 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. 34 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı. Rütbe bekleme süresini dolduran 41 general ve amiral, kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2014’ten itibaren, 2 general ise yaş haddini doldurduğu için 1 Eylül 2014’ten itibaren emekli olacak.

Yüksek Askeri Şura kararlarına göre 3 yıldır görevini sürdüren 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Yıldırım Alel, rütbe bekleme süresini doldurması nedeniyle emekliye ayrılırken, yerine Ankara’dan Tuğgeneral Halil Tamer Gedik getirildi. Görev devir-teslim töreninin önümüzdeki günlerde 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nda gerçekleştirileceği öğrenildi.

Keşan’da 3 yıl boyunca başarılı görevlere imza atan Tuğgeneral Yıldırım Alel’e emeklilik hayatında mutluluklar dilerken, görevi devralacak olan Tuğgeneral Halil Tamer Gedik’e başarılar dileriz.