SONGÜL KONAR

Kocaman ve Cingöz, bakanlığa talepte bulunulduğunu ve henüz net bir cevap gelmediğini fakat esnafın beklentisinin büyük olduğunu ifade ettiler.

“İNSANLARIN BAYRAM İÇİN YAPTIKLARI YATIRIM SUYA DÜŞTÜ”

Kapanma olmadan önce pazarlarda hareketliliğin başladığını, kapanma nedeniyle esnaf olarak derinden etkilendiklerini belirten Kocaman, “Arife günü pazarların açılmasını bekliyoruz. Esnafımızın böyle bir beklentisi var. Bizim en çok ihtiyacımızın olduğu dönemdeyiz. İnsanların bayram için yaptıkları yatırım suya düştü. Dükkânlar da kapandı, insanlar ne yapacağını şaşırdı. Sezon değişimi vardı, insanlar kışlık mallarını satamadılar, insanların yaza girerken bayramda umudu vardı. Hareketlilik başlamıştı, kapanma bizi çok derin etkiledi. Sebze pazarı açılırken yanında bizi de açabilirlerdi, mağazalar dahil olmak üzere. İnşallah açılması yönünde karar çıkar, bizde sevincimizi iki güne sığdırmaya çalışırız. İki günde olsa seviniriz. Esnaf da elindeki stoku az da olsa eritir. Esnafımızın beklentisi büyük. Herhangi bir nakdi yardım yapmadıkları gibi dükkânları bir anda kapatmaları hiç hoş olmadı. İnşallah düzgün bir karar alınır da açarız. Açılırken sadece pazaryerleri değil de çarşı esnafı da açılmalı, onlar da çok mağdur. Konfeksiyoncumuz, zücaciyecimiz, ayakkabıcımız da var bizim. Bunlar da göz ardı edilmemeli” diye konuştu.

“TUHAFİYECİ ESNAFIMIZ DA BAYRAMDAN ÖNCE AÇARSA İYİ OLUR”

Tuhafiyeci esnafının bayram öncesi açılma beklentisinin olduğunu, bakanlıktan konu ile ilgili de cevap beklediklerini belirten Cingöz ise, şunları söyledi: “Bayramdan önce meyve sebze esnafına hak tanındı ama tuhafiyeci ve manifaturacılar esnafına hak tanınmadı. Tuhafiyeci esnafımız da bayramdan önce açarsa iyi olur. Bununla ilgili bakanlığa taleplerimiz var ama net bir cevap gelmedi. Esnafımızın beklentisi var. Karar bugün de yarın da netleşebilir, bilindiği üzere kararlar son anda açıklanıyor. Bize kalsa bugünden açılsın hatta hiç kapanmayalım diyoruz ama bize kalmıyor. Marketler hınca hınç dolu, insanlar markete mi daha fazla girer konfeksiyona mı? Ama hükümetin takdiri.”