HABER MERKEZİ

449 üyenin olduğu ve 383’ün oy kullandığı seçimde 382 oyun geçerli sayıldığı seçimde 1 oy da geçersiz sayıldı. Yapılan sayım sonrasında Hasan Kocaman’ın Beyaz Listesine 222 oy çıkarken, İsmail Yüksel’in Mavi Listesine 160 oy çıktı. Buna göre Keşan Tuhafiyeci ve Manifaturacılar Esnaf Odası’nın 4 yıl süreyle başkanı Hasan Kocaman oldu.
Saat 10.30 sıralarında başlayan toplantıya; siyasi parti temsilcileri, kurum ve kuruluşları temsilcileri, oda temsilcileri ile oda üyeleri katıldı.

Bakanlık temsilcileri Göknil Salim ve Canan Atcuoy gözetiminde gerçekleştirilen kongrenin açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı İsmail Yüksel, tüm katılımcılara “Hoş geldiniz.” dedi.
Toplantıda daha sonra, divan heyeti seçimleri yapıldı. Divan başkanlığına Sinan Turhan, başkan vekilliğine Mahmut Demirkan, katip üyeliklere Selim KöselerErcan Bilkiç ve Mehmet Oğuz seçildi.
Toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, divan heyetine tutanakları imzalama yetkisi verilmesiyle devam etti.
Daha sonra yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporu ve bilançonun okunmasına geçildi. Yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporu, bilanço ve gelir gider hesapları Oda Sekreteri Bahadır Yalnız tarafından okunurken, raporlar ile hesaplar ayrı ayrı ibra edildi.
Toplantıda daha sonra yeni dönem çalışma programı ile bu program içerisinde yer alacak olan eğitim, teorik ve pratik kurs programlarının görüşülmesinin ardından, yönetime ödenecek olan aylık ücretler, huzur hakları, yolluk ve konaklama ücretleri tespit edildi.
Başkana yürürlükte olan asgari ücretin 4/3’ü kadar, başkan vekiline oda başkanı için belirlenen ücretin 1/5’i, denetim kurulu üyelerine ve yönetim kurulu üyelerine katıldıkları toplantı başına 14/1’i,  kadar huzur hakkı ödenmesi kabul edildi.
Dilek ve temenniler bölümünde ilk olarak, Hasan Kocaman söz aldı.
Kocaman, konuşmasında şunlara yer verdi: Yönetim ve denetim kurulu arkadaşlarım adına hepiniz hoş geldiniz. Yapılacak olan bu seçimin tüm üyelerimize ve Keşan'ımıza hayırlı olmasını temenni ederim. Yönetimim ile birlikte hareket ederek, siz sayın üyelerimizin önerileri doğrultusunda ortak kararlar alıp odamıza ve siz üyelerimize faydalı olmak amacıyla sizlere hizmet etmek için bu yola çıktık. Hepinize teşekkür eder saygılar sunarım.”
Daha sonra söz alan İsmail Yüksel ise şunları söyledi: “Genel kurulumuz hayırlı olsun. Bugün bir seçim gerçekleştireceğiz. Hasan Kocaman’a da başarılar diliyorum. Katıldığınız için teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi.
Keşan İlçe Seçim Kurulu Başkanı Sevil Dal’ın gözetiminde gerçekleştirilen seçimler saat 17.00’de sonlandırıldı.

4 yıllık süre içinde görev yapacak olan Keşan Tuhafiyeci ve Manifaturacılar Esnaf Odasının yönetim ve denetim kurulu asil listeleri şu isimlerden oluştu.
Hasan Kocaman’ın listesinde şu isimler bulunuyor:

Yönetim Kurulu: Bahar Erol, Burak Savut, Mehmet Başoğlu, Olcay Cinci, İbrahim Çınar, İsmail Demirciler.

Denetim Kurulu: Şerifnur Güdücü, Aydoğan Örs, Ramazan Aktaryıldız.