BÜLENT SAYLAM

Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV) Edirne Temsilciliği açılış törenine CHP Grup Sözcüsü Manisa Milletvekili Özgür Özel,Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,TÜLOV Başkanı Prof. Dr. Nurettin Demir, CHP'li milletvekilleri, belediye başkanları,il genel meclis üyeleri ve belediye meclisi üyeleri yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütünün temsilcileri katıldı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV), bulunduğu şehirde ne belediyeye ne siyasi partilere ne sivil toplum örgütlerine, oradaki yapılara alternatif değildir. Onlara yandaştır, onlara kolaylaştırıcıdır, onların baş destekçisidir." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Manisa TÜLOV Mütevelli Heyeti Üyesi Özgür Özel, “Bilindiği gibi Cumhuriyet'in Atatürk'ün ve Cumhuriyet'in kurucu değerlerinin karşısında olan Cumhuriyet'in kurucu kadrolarına husumet duyan ve bu konudaki düşüncelerini bazen örtülü bazen de geçen hafta Ayasofya'da olduğu gibi ifade eden birilerinin saldırısı altında Cumhuriyet ve değerleri. TÜLOV; Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı Laikliğin Türkiye'de yaşayan her görüşten insanın düşünce ve inanç özgürlüğünü koruyan en önemli değerlerimizden bir tanesi olduğunun bir defa daha altını çiziyoruz.

TÜLOV Vakfı biz Türkiye'yi kutuplara ayıranlardan mahallelere ayıranlardan değiliz. Ama birilerinin deyimiyle onların mahallenin çok vakıfları var. Türkiye Vakfı var Ensar Vakfı var. Ve bunların tamamına AK Parti döneminde kamu yararına vakıf imkanı tanındı ve bu vakıflardan birisi Türkiye'nin eğitimine yön vermeye çalışıyor. Birisi Türkiye'nin sporuna yön vermeye çalışıyor. Birisi Türkiye'deki gençlerin geleceğine yön vermeye çalışıyor. TÜLOV Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün O'nun dava arkadaşlarının, O'nun kurucusu olduğu Cumhuriyet'in ve Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıkan bir vakıftır. Edirnelilerin Türkiye'deki herkesin olan bitenden rahatsızlık duyan herkesi TÜLOV'a sahip çıkmaya davet ediyoruz. Burada Nurettin Hoca ile birlikte görev yaptığımız değerli belediye başkanımızın ve kısa küçük bir ayrılıktan sonra yeniden birlikte olmaktan büyük keyif duyduğumuz Kırklareli'nin değerli Belediye Başkanı sayın Kesimoğlu'nun da bulunması için bizim için son derece anlamlıdır. Hep birlikte bu kurdeleyi keserken herkese şunu ifade etmek isteriz; karanlığın en çok olduğu zaman aydınlığa en yakın zamandır. Önümüzdeki günler Cumhuriyet'in ikinci 100 yılı olan 2023'e hep beraber yürüyeceğimiz günlerdir” dedi. Açılışın ardından bir otelde TÜLOV’la ilgili panelde düzenlendi ve TÜLOV temsilcilerine plaketleri verildi.