SONGÜL KONAR

Meclis oturumunun bitmesinden sonra CHP Keşan İlçe Başkanlığına gelen Meclis üyeleri yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı.

CHP Grubu adına konuşan Keşan Belediye Meclisi Ferudun Tümer, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun kendilerinin açıklama taleplerini reddetmesini eleştirdi. Tümer, Mecliste yapmaları gereken açıklamayı Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun engellediğini iddia etti.

“BELEDİYE BAŞKANLIĞI MAKAMI HİZMET YERİDİR”

Keşan Belediyesi Meclis CHP Grubu olarak Keşan kamuoyuna bu açıklamayı yapmayı gerekli gördüklerini ifade eden Tümer, “Bugün mecliste yapmamız gereken konuşmayı, Başkan yetkisini kullanarak hızlı bir şeklide, yangından mal kaçırır gibi meclisi kapattı. Hatta denetleme heyeti ile ilgili konuşma yapacakken heyecanlanıp arkadan müdahale etti, usule aykırıdır. 5 yıl var, öğrenecekler. Mustafa Başkan’ın dün basına yaptığı Belediye Meclis Üyeleri ile ilgili açıklamayla ‘bizlerin belediye çalışmalarına köstek olacağımızı’ ima ederek niyet okumuştur. ‘Etik, kanuni ama etik değil’ demiştir. Etik kelimesinin sözlük anlamı ahlaki, ahlak ile ilgilidir. Hiçbir meclis üyeleri ile ilgili bu konuda söz söyleme yetkisine sahip değildir. Başkanın idare tarzını bugün Keşan gördü, biraz geriye gidecek olursak 15 yıl Ticaret ve Sanayi Odası yöneticiliği, meclis başkanlığı yaptığı dönemlerde de bir yıl önce Keşan kamuoyu canlı yaşadı bu durumu. Sarı ve kırmızı listeler ile Ticaret ve Sanayi Odasında seçime girdiler. 15-16 meclis aritmetiği ortaya çıktı. Şu andaki Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminde bir tane kırmızı listeden ve mecliste temsil edilen 15 kişiden hiç kimse yoktur. Burası bir ticaret odasıdır, İnsanların ticareti ile ilgilidir. Bizler birer siyasi partiyiz. Ankara’da mecliste kanun gereği çoğunluklar nasıl kullanılıyorsa bizde bunu kullandık. Ama başkan geldiği günden beri sürekli ağlama modunda, Belediye Başkanlığı makamı ağlama yeri değildir bunu herkes bilsin. Belediye Başkanlığı makamı hizmet yeridir, bizler hizmet bekliyoruz.” dedi.

“ETİK DEĞİL DEMESİ HİÇ HOŞ OLMADI”

Millet İttifakı ile meclis üyeleri olarak Keşan’a hizmet etmek için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Tümer, “Bugün iyi niyet gösterimizi de yaptık. Belediye Başkan Yardımcılığı maaşı kanunen Belediye Meclisinin yetkisinde olan bir belirleme tarzıdır. Hep diyorlar bizler geldiğimizde iktisat tedbirleri yapacağız, kendilerine bıraktık. Bunun limitini belirlediler. Biz bir öneride bulunmadık, bu iyi niyet göstergesidir. Sayın Başkanımızın dediği gibi ‘etik değil’ değil, ‘centilmence’ o gün ‘centilmen değil’ deselerdi kabul edebilirdik ama etik değil demesi hiç hoş olmadı. 5 yıl birlikte Keşan’ı yöneteceğiz. Keşan halkı Mustafa Helvacıoğlu’na yürütme, Millet İttifakı grubuna da denetleme yetkisi vermiştir. Daha bugün 5 meclis üyemiz belediye ye gidip komisyon çalışmalarına başlamıştır, verimli olmak için ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar.” şeklinde konuştu.

“BU SÜRECİ BU ŞEKLİDE YÖNETEMEYİZ”

Mecliste yaşanan başka bir olaya da değinen Tümer, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Meclis Toplantısı sonunda bazı Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımıza hakarette bulunulmuştur. Bu süreci bu şeklide yönetemeyiz. Bundan sonraki meclis toplantılarında bu tavır içerisinde olursa herkes zahmet çekecektir. Bizler Keşan için elimizden geleni yapmak için gayret gösteriyoruz. Bu 5 yıl boyunca 54 meclis toplantısında da bunu sergileyeceğiz. Hiç kimseye hakaret etmeyeceğiz, ahlaksız demeyeceğiz, hiç kimsenin gururu ile oynamayacağız. CHP ve İYİ Parti büyük ailelerdir, bunların mensuplarına hiç kimse bu tarz sözlerde bulunamaz.”