HABER MERKEZİ

Interreg-IPA Bulgaristan- Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programının birinci teklif çağrısı kapsamında yürütülmekte olan “Komşuların Lezzet Ağı Projesi” kapsamında katılımcılara, Avrupa Kültür Turizmi Enstitüsü Müdürü Akademisyen Krasen Rusev tarafından 21. yüzyılda turistin profili ve turizm pazarındaki trend ve dinamiklerini ele alarak, turizm alanında faaliyet gösteren KOBİ’lerin deneyimlerine dayanarak maddi olmayan kültürel mirasımızı potansiyel bir turizm ürününe nasıl çevrileceği üzerine eğitim verdi. Verilen eğitimle, yeni ürünlerin pazarlanması, hizmetlerin-yemek menülerinin geliştirilmesi, yeni pazarlara nüfuz etme konusundaki iyi uygulamaların arttırılması amaçlandı.

Eğitim sonunda, katılımcılar, Pomorie- Keşan arasında yerel lezzet güzergâhlarının oluşturulması, kültür takvimlerinin ve turizm turlarının hazırlanması çalışmalarına başladılar.

Keşan'daki programın ardından projede görev alan Bulgar ekip Enez’i ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında Kral Kızı Bazilikası’nı gezme fırsatını bulan Bulgar misafirler, gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Kral Kızı Bazilikası’nın üstünde yer alan tepeden hiç yürümeden oldukları yerde 360 derece dönerek aynı anda dağ, deniz, nehir, lagün gölleri, kanal, orman, liman, köprüler, boğazlar, Semadirek Adası ve diğer adalar, Enez Kalesi, Fatih Cami(Ayasofya Kilisesi), Has Yunus Bey Türbesi, Bazilika, Tümülüs, Su Terazisi ve Yunanistan’ın aynı anda görülebiliyor olmasına hayran kaldılar. Bulgar ziyaretçiler, Enez’den ayrılmadan önce Taşaltı Gölü’ndeki flamingoların gösterilerini de izleme fırsatını buldular. Enez’i çok beğendiklerini ifade eden ziyaretçiler, bu ziyaretten çok memnun kaldıklarını ve ilk fırsatta tekrar geleceklerini dile getirdiler.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ