Edirne İl Genel Meclisi Turizm Komisyonu 8-12 Haziran 2015 tarihlerinde toplandı.

Edirne İl Genel Meclisi Turizm Komisyonu Erol Açık başkanlığında yaptığı incelemede, havale edilen önerge çerçevesinde bir rapor hazırladı. Komisyon, Keşan ilçesi Gökçetepe sahilinde Orman Genel Müdürlüğü’nden kiralanan yerin ilgili firmanın kiralanan alanın dışına çıktığı ve burada kaçak bir bina yaparak içinde değişik ürün satışı yaptığı, ayrıca kamu yararına terk edilmiş tescil harici bir yeri de işgal ettiği iddia edilen yerle ilgili önergeyi yerinde araştırarak raporlaştırdı.

RAPOR KONUSU OLAN BİNA, YERİNDE İNCELENDİ

Birkaç yıldır devam eden bu sorunu hem yerinde hem de ilgili ve yetkilileri de dinleyerek çalışmalarına başlayan komisyon yerinde yaptığı çalışmalara göre Gökçetepe sakinlerini huzursuz eden bir durumun söz konusu olduğunu, yapılan binanın yerinin Gökçetepe sahilinin neredeyse tek kumsal alanında kurulduğunu tespit etti. 1999 yılından 2014 yılına kadar Çamlıca Belediye Başkanlığı yapmış Halil Büyükyatıkçı’ya göre buranın kamu yararına terk edilmiş tescil harici bir yer olduğu ve üzerindeki binanın da yıkım kararı bulunduğunu, Keşan Kadastro Müdürlüğü’ne göre de bu yerin Gökçetepe köyü 156 ada 1 nolu parsel ve 157 ada 1 nolu parsele denk geldiğini, bu parsellerin 3194 sayılı imar kanununun 18. Maddesine göre yapılan imar uygulaması sonucunda oluşan park alanları olduğu komisyon tarafından rapor edildi.

TEMMUZ OTURUMUNDA MECLİS RAPORU GÖRÜŞECEK

Komisyon, bu nedenle hala tapu kütüğünde tescili bulunan bu yerin, yerinde tutulan bir tutanağa göre ise, ismini bile vermeyen bir kişinin burasının kiralanan alan içinde kaldığını söylediğini, Gökçetepe sahil yerleşkesindeki çok sayıda kişi ile temas edildiğinde, herkesin burada faaliyet gösterenlerin kendilerine güven vermediğini, kiraladıkları alanda bile sözleşme dışı bina yaptıklarını ve bu binaların Orman Müdürlüğü’nce yıkıldığını, ileride daha can sıkıcı hareketler yapacaklarına inandıklarını beyanlarını rapora dâhil etti. Bu kişilerin birileri tarafından korunduğu anlayışı hâkim olduğu raporda yer aldı. Komisyon, Devlet yetkililerinin buradaki sorunu çözücü adımlar atacağını düşünerek, meclise raporu bu temennilerle sundular.

Sunulan rapor İl Genel Meclisi çalışma yönetmeliğinin 20. Maddesi uyarınca İl Genel Meclisi’nin 2015 Temmuz ayı toplantılarında gündeme alınması yönünde meclis başkanlığına iletildi.