Türk Hava Kurumu Keşan Şubesi tüzüğü gereği asli görevlerinden olan “Havacılığı Türk gençliğine sevdirmek” görevini yaptığı planlamalar içinde yapmaya devam ediyor.

Daha önceki günlerde de haberleri yapıldığı gibi Türk Hava Kurumu Keşan Şubesi bu kez de köy ve beldelere hizmet götürmeye başladı. Bu program içinde Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okul Aile birliklerinin de verdikleri desteklerle 31.03.2015 tarihinde öğle saatlerinde Orhaniye Köyünde ki taşımalı eğitim veren okulda öğleden sonra da Yenimuhacir Beldemizdeki Orta Okulunda başlattığı “ATA MODEL UÇAK” kurslarıyla programına devam etti.

Büyük heyecanla kursların başlangıcına da katılan okul yöneticileri, Okul Aile Birliği Yöneticileri ve Kursiyer öğrenciler Türk Hava Kurumu Keşan Şubesi Yönetimine bu kurs hizmetini ayaklarına kadar getirdikleri için çok teşekkür ederek Türk Hava Kurumundan memnuniyetlerini bildirdi.

Türk Hava Kurumu Keşan Şube Başkan Yardımcısı Eyyup Kavazlar da Emekli bir Havacı olarak bu gibi faaliyetlerle Türk Havacılığına yeni genç havacılar katılabileceğini ve geleceğin havacılarının yetiştirilmesinde katkıda bulanabileceklerini belirtti.

Bundan sonrada istekler doğrultusunda diğer okullarda da Model Uçak Kurslarına Model Uçak Öğretmenleri Şube Saymanı Yücel Top ve Model Uçak Öğretmeni ve Şube Başkan Yardımcısı Eyyup Kavazlar’ın destekleriyle devam edileceği ifade edildi.