Hüseyin Ünsal Yücel

Türk Polis Teşkilatı’nın 171. kuruluş yıldönümü, dün düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde saat 10.00 sıralarında başlayan törene, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mahir Sağlık, Keşan İlçe Emniyet Müdür Vekili Hüsnü Cengiz, daire amirleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Polis Memurları İlyas Canki ve Aysun Şen sunumunda gerçekleştirilen programda İlçe Emniyet Müdür Vekili Hüsnü Cengiz tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı söylendi. Daha sonra ise Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın gönderdiği kutlama mesajı okundu.

Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı yapan İlçe Emniyet Müdür Vekili Hüsnü Cengiz, ülkemizin milli birlik ve bütünlüğünün korunmasında, halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasında önemli görevler üstlenmiş olan Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümünü birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Şanla, şerefle yazdığı 170 yıllık maziyi geride bırakmış olan teşkilatımız, 171. Kuruluş yılına girerken, sadece sınırları içerisinde değil dünyadaki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu taşımaktadır. İnsanların huzur ve güvenliğini sağlayan, suçların işlenmesini önleyen, suç işlenmesi durumunda suçluları suç delilleri ile yakalayıp adalete teslim eden polis teşkilatı, tarihi boyunca bugünkü polislik görevine karşılık gelecek görevler, rütbeler, unvanlar ve değişik adlarla asayiş hizmeti sürdürürken, batılılaşma alanındaki reform hareketleri sonrasında 10 Nisan 1845 tarihinde kurularak ülkemizdeki sosyal ve toplumsal hayatın içerisinde adaletin gözetilmesi, birey hak ve özgürlüklerinin rahatça yaşanabilmesi doğrultusunda aziz milletimizin huzur ve güvenliği için çalışmalarını sürdürmektedir. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin köklü, büyük ve güçlü temel kurumlarından biri olan, personel sayısı 300 bini bulan kesintisiz 24 saat hizmet veren Türk Polis Teşkilatı bu kutsal görevine; Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne saygılı, gücünü yasalardan alarak tarafsızlık ilkesiyle görevini en iyi şekilde yerine getirme bilinci içerisinde devam edecektir.” dedi.

AMACIMIZ, İLÇEMİZİN DAHA HUZURLU VE GÜVENLİ BİR KENT OLABİLMESİ

Temel hak ve özgürlüklerin kullanılabilmesi, ülkemizin bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü ve esenliği cumhuriyetimizin temel değerleri ile korunması ve yaşatılması için canını vermekten çekinmeyen Türk polisinin, aziz milletinin hizmetinde olduğunu dile getiren Hüsnü Cengiz, şunları söyledi: “Günümüzde eğitim seviyesi, insan kaynakları, ulaştığı teknoloji yönüyle örnek gösterilecek bir kuruluş haline gelen teşkilatımız, bu noktaya gelmek için çağdaş ülkelerin uyguladığı teknik araç-gereç ve yöntemleri kullanmayı kendine amaç edinmiştir. Ayrıca, dünyada ortaya çıkan sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelere paralel olarak milletimizin değişen beklentilerine cevap verebilmek için sürekli olarak kendini yenilemektedir. İlçemizin daha huzurlu ve güvenli bir kent olabilmesi amacıyla çağın gereği olan planlı ve projeli çalışmayı benimsemiş durumdayız.”

ÜLKEMİZDE HUZURUN SAĞLANABİLMESİ İÇİN HALKIMIZ POLİSE GÜVENMELİ VE YARDIMINI ESİRGEMEMELİDİR

Hüsnü Cengiz, polisin olayları önleyebilmesinin, vatandaşın polise olan desteğinin gücü ile doğru orantılı olduğuna inandıklarını kaydederek, “Kapımız bu anlamda bütün vatandaşlarımıza açıktır. Ülkemizde huzurun sağlanabilmesi için halkımız polise güvenmeli ve yardımını esirgememelidir. Halka dayanmayan, halkın güvenini kazanmayan hiçbir hizmetin başarılı olamayacağına inanıyoruz. Hedefimiz hizmet kalitesini arttırarak hem çalışan personel açısından hem de hizmet alan vatandaşlarımız açısından sağlıklı, kaliteli, şeffaf bir ortam sağlamaktır. İlçemizde mesai arkadaşlarımızla birlikte yapılan her çalışma, suça giden yolların kapatılması adına etkin neticeler verecektir. Bu sebeple yapmış olduğumuz çalışmalarda ve projelerde bizlere her türlü desteği veren, başta sayın kaymakamımız olmak üzere garnizon komutanımız, belediye başkanımız, başsavcımız ve tüm kurum ve kuruluşlara, projelerimizi sahiplenen vatandaşlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Bu anlayış içinde; daha nice kuruluş yıllarını gururla, şanla, şerefle kutlayacak, her geçen yıl daha da güçlenecek ve milletiyle bütünleşecek olan teşkilatımızda, uyumlu ve özverili bir şekilde çalıştığımız mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kendilerine ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Görevi uğruna canlarını hiç çekinmeden veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz.” şeklinde konuştu.

Törenin ardından emniyet müdürlüğü hizmet binasında katılımcılara ikramda bulunulurken, Keşan İlçe Emniyet Müdür Vekili Hüsnü Cengiz tebrikleri kabul etti.