Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) ve Bulgaristan Burgaz TSO işbirliğiyle yürütülenKaradeniz'den Ege'ye Turizm ve Turizme Bağlı İş Kollarında Yeni Fırsatlar” adlı projenin Keşan’daki toplantısı dün her iki heyetten de işadamlarının yoğun bir katılımı ile gerçekleştirildi.

Keşan Ticaret Odası Meclis Salonu’nda saat 10.00’da başlayan toplantıya Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Turizm Komitesi Başkanı Mustafa İşçimen, Burgaz Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tzanko Delov Ivanov, Keşan TSO’nun bazı Yönetim Kurulu üyeleri, proje sorumluları ve Bulgaristan ile Keşan’da faaliyet gösteren turizm şirketlerinin yetkilileri katıldı.



İŞÇİMEN: GÜNEYDEKİ EVİNİZE HOŞ GELDİNİZ

 Toplantının açış konuşmasını yapan Mustafa İşçimen, katılımcılara “hoş geldiniz” diye seslenerek şunları söyledi: Karadeniz’den Ege’ye Turizm ve Turizme Bağlı İş Kollarında Yeni Fırsatlar proje toplantısına hoş geldiniz. Uzun süredir sürdürdüğümüz projenin iki ülkenin sosyal, kültürel ve ekonomik iş birliğine katkısının büyük olacağına inancımız tamdır.  Özelliklerle ilerleyen dönemlerde proje dışında da daha büyüyerek devam edeceğine tüm kalbimle inanıyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Güney’deki evinize hoş geldiniz.”



IVANOV: KEŞAN VE ÇEVRESİ BİZİ OLDUKÇA ETKİLEDİ

İşçimen’den sonra Burgaz Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tzanko Delov Ivanov konuştu.  Sözlerinin başında gösterdikleri misafirperverlikten dolayı Keşan TSO yönetimine, üyelerine ve çalışanlarına çok teşekkür ettiklerini kaydeden Ivanov, “Bu çalışmanın içersinde olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu çalıştığımız proje aslına bizim için ilk adımdır. Biz bu adımla kalmış olmayacağız ve devam ettirmeyi planlıyoruz. Çok hız bir şekilde olmadan sağlam adımlarla bunu devam ettireceğiz. Sonuç olarak Keşan bölgesi ve Burgaz Bölgesi iş dünyasının iş birliğinin gelişeceğini düşünüyoruz. Bu konuda hassas noktaların bulunabileceğini, bunun sonucunda da ticari ilişkilerimizin gelişeceğini ve bunun bütün halka yararlı olacağını düşünüyoruz. Sizleri bizim bölgemizde daha sık görmekten memnun olacağız. Keşan ve çevresi bizi oldukça etkiledi. Biz de bizde olanlarla sizleri etkileyeceğimizi düşünüyoruz. İlginiz için teşekkürler” dedi.



YANKOVA: TÜRK MÜZİĞİNDE DANS ETTİM

Toplantı Bulgar heyetinin hazırladığı slayt gösterisi ile devam etti. Sunumu yapan Tanya Yankova, “Istranca’da Kültürel ve Tarihsel Yapı” başlıklı gösterime başlamadan önce kısa bir konuşma yaparak şöyle konuştu: “Sunumuma başlamadan önce sayın katılımcılar diye hitap etmeyi düşünüyordum ancak şimdi sevgili arkadaşlar olarak başlamak istedim. Bize hediye ettiğiniz güzel şeyler için teşekkür etmek istiyorum. Bazı anlar vardır ki insanın tüm yaşamında hatırlanan anlardır. Burada ilk defa bir Türk müziğinde dans ettim. Her şey için tekrar teşekkürler.”

Toplantı, Yankova’nın sunumu ve karşılıklı işbirliğinin arttırılmasına ilişkin fikir ve düşüncelerin konuşulup ele alınmasıyla gün boyu sürdü.