AK Parti Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çevikel, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen pazar günü Keşan’da gerçekleştirdiği toplu açılış ve mitingle ilgili değerlendirmesini dün yaptı.

AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen ve saat 14.15 sıralarında başlayan toplantıda Çevikel, açıklamalarının ardından, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

BİRSEL AİLESİ’NE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Konuşmasının başında, Keşan Volkan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cumhur Birsel’in geçen cumartesi günü vefat etmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren ve Birsel Ailesi’ne başsağlığı dileyen Hakan Çevikel, “Bizzat yakın bir arkadaşımdı ve daha önceden beraber çalışma fırsatı bulmuştum. Keşan için önemli bir değerdi ve Keşan’a vereceği çok şey vardı. Bu anlamda derin üzüntü içerisinde olduğumuzu ifade etmem lazım.” dedi.

“BAŞBAKANIMIZI KEŞAN’A YAKIŞIR ŞEKİLDE AĞIRLADIK”

Daha sonra Başbakan Erdoğan’ın ziyareti hakkında konuşan Çevikel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ziyaret, halkımızın ve hemşerilerimizin yoğun bir teveccühü ile karşılandı. Bizler için de bu çok önemli ve anlamlı bir gündü. Sayın Başbakan bu nedenle bizlere teşekkür etti. Ben bu ziyaret ve ağırlamada emeği geçen başta Keşan Kaymakamlığı olmak üzere, emniyet güçlerine, Keşan Belediye Başkanı’na, muhtarlarımıza, sivil toplum örgütlerine ve Keşan halkına teşekkür ederim. Çok nezih bir ortamda ve bekli de Keşan tarihinde en yoğun katılımı olan bir açılış programı oldu. Bu süreç içerisinde, sayın bakanlarımız ve milletvekillerimiz de başbakanımızla birlikte geldi. Gerçekten de başbakanımızı Keşan’a yakışır şekilde ağırladık. Siz basın mensuplarımıza da aynı şekilde teşekkür etmek istiyorum.”

“AK PARTİ’DE YEREL SEÇİM STARTI VERİLDİ”

Teşekkürlerin ardından, sözü yerel seçimlere getiren Hakan Çevikel, artık AK Parti’de yerel seçim sürecinin başladığının altını çizerek şunları söyledi: “Ziyaret sırasında Keşan’ın geleceği için anlamlı bir açıklama da yapıldı. Sevgili Mustafa Mercan arkadaşımızın belediye başkanlığı adaylığı bizzat başbakanımız tarafından açıklandı. Bugün itibarıyla biz adayımızla yerel seçim çalışmalarına daha hızlı bir şekilde başlamış bulunmaktayız. Keşan halkının teveccühü kimden yanaysa, AK Parti’nin adayı da o olacaktı. Aday adaylığı müracaatları içerisinde de yapılan anket çalışmalarından da Mustafa Mercan, diğer aday adaylarına nazaran, yüksek oranda teveccüh gördüğü için, genel merkezimiz de kendisini adayımız olarak göstermiştir. Sayın Mustafa Mercan, ekibiyle birlikte, AK Parti’nin adayıdır. Kendisi Keşanlı’dır, ailesi ve işi Keşan’dadır. Dolayısıyla da herkesin bildiği ve tanıdığı önemli bir ailenin mensubudur. Derdi, Keşan’a hizmet etme derdidir. Kendisinin başarılı olacağına inanıyoruz. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

ÖNCE TEŞEKKÜR, SONRA TAHKİR İDDİASI

Özellikle diğer siyasi partilerin, sayın başbakanımızın ağırlanmasında gösterdiği ilgi ve misafirperverliğe de teşekkür eden Çeviklel, “Alanda görmüş olacağınız gibi, başbakanımızın yanında Üç Hilal de vardı. Bu da başbakanımıza gösterilen bir misafirperverlik örneğidir. Tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.” şeklinde yanıt verdi.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hakan Çevikel, Medya Keşan Gazetesi Muhabiri’nin, “Peki o, Üç Hilal’in alana astığı,  şeklindeki sorusuna şu cevabı verdi: “Öncelikle şunu ifade etmekte fayda görüyorum. Başbakanımız, takdir edersiniz Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı. Biz de AK Parti olarak değil, tüm Keşanlı bölge olarak kendisini misafir ettik. Süreç içerisinde misafirperverliğin en üst düzeyde örneklerinin gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz. Örf ve adetimizde misafirin başımızın üzerinde yeri vardır. Biz bunun gereğini de en iyi şekilde yaptığımızı düşünüyoruz. Farklı düşünceler de olmuştur. CHP de Büyük Önder Atatürk’le ilgili bir bilboard koymuştur. Onunla ilgili tek bir kapatma söz konusu olmamıştır. Ama tahkir söz konusu olduğu düşünülen MHP’nin bilboardlarıyla ilgili olarak bazı arkadaşlarımız misafire rahatsızlık verebileceği üzerine böyle bir girişimde bulunmuş olabilirler. Keşke, ne bilboardın konulması ve ne de kapatılması konusunda bu tarz bir girişim olmasaydı. Bu konu sadece bizim tasarrufumuzda da değildir. Koruma önlemlerinin ne denli yoğun olduğunun hepimiz farkındayız. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olması sebebiyle en üst düzeyde korunacaktır.”

 

GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİN SIKI OLMASI ELEŞTİRİ KONUSU OLDU

Konuşmasının ilerleyen bölümünde güvenlik önlemlerine de değinen Çevikel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Alınan güvenlik önlemleri bizleri de rahatsız etti ama bu konuda biraz da mülayim davranmak lazım. Allah korusun, herhangi bir olumsuzlukta ülkenin başbakanının hayatı söz konusu. Özellikle başbakanlık korumaları çok ciddi bir şekilde önlem almışlardır. Bizim program için hazırladığımız Mehteran Takımı ve davul-zurna ekiplerimiz de alana sokulmadı. Güzergah üzerinde ve stattaki tüm önlemleri, bizlere bile danışmadan, tamamen başbakanlık korumaları aldı. Bunun böyle bilinmesini istiyoruz. Alanın süslenmesi konusunda bile bizlere bazı kriterler verilmiş ve onlara uymamız istenmiştir. Bu konuda Keşan Belediye Başkanımız Mehmet Özcan, çok olgun davranmıştır. Doğru olan da Keşan’a yakışan da budur. Bilboardlar konusunda Türkiye gündemi oluşmuştur. Olumlu ya da olumsuz, bilboardlar Türkiye genelinde tartışılmıştır. Dolayısıyla reklamın iyisi kötüsü yoktur. Reklam reklamdır. Kahvehane ziyareti de Türkiye gündemine oturmuştur. Biz bu anlamda mutluyuz. Başbakanımız da bakanlarımız da gelen bütün ekip de bu ziyaretten mutlu olmuştur. Katılım sayısını bilmiyorum ama bölgemiz içerisinde en yoğun katılımlı program olduğunu söyleyebilirim. Trakya’da sayılı mitinglerden biri gerçekleşmiştir.”

“MÜJDELER ARKADAN GELECEK”

Medya Keşan Gazetesi Muhabiri’nin, “Başbakanın Keşan’a müjdelerle geleceğini söylemiştiniz. Ancak mitingdeki konuşması sırasında başta doğalgaz olmak üzere başbakandan herhangi bir müjde alamadık. Bu konu hakkında ne diyorsunuz?” şeklindeki soruyu da yanıtlayan Hakan Çevikel, “Keşan’la ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Başbakanımızın konuşması sırasında çeşitli müjdeler vereceği bize bildirilmişti. Ancak, kendisi konuşmasında bunlara yer vermedi. Özellikle köprülü kavşaklar konusunda çok yakında büyük müjdeli haberleri sizlerle paylaşacağız. Ancak, şimdiden yazmayalım. Müjdeler arkadan gelecek.” dedi.