20 Haziran 2014 Cuma gününü 21 Haziran Cumartesi gününe bağlayan gece saat 03.00 sıralarında meydana gelen olayda, park halindeki araçtan hırsızlık yapıldı.

Edinilen bilgiye göre, Almanya’dan gelen ve İpsala Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan Arif Çığtay ve Nilüfer Çığtay çitfi, saat 21.30 sıralarında Keşan’da Efes Yolu üzerindeki Bağkur Evleri karşında bir akaryakıt istasyonunda RE NA 8811 plakalı otomobillerini park ederek, sabah saatlerinde yola çıkmak üzere mola verdi. Çığtay çiftinin uyudukları sırada otomobilin sağ camını sert bir cisimle kıran ve Nilüfer Çığtay’ın ayaklarının arasında olan çantayı alan bir kişi, siyah olduğu görülen bir otomobille olay yerinden uzaklaştı.

Hırsızlık olayı ile ilgili akaryakıt istasyonu çalışanları polise haber verdi. Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ve Olay Yeri İnceleme ekipleri olay yerine gelerek, yaptıkları incelemenin ardında Çığtay çifti ifade vermek üzere karakola götürüldü.

Çığtay çiftinin çantasında 350 Euro, pasaportları, kimlikleri, ehliyet, banka cüzdanları ve kartları bulunduğu öğrenildi.

Almanya’dan gelen Çığtay çiftinin memleketleri olan İzmir’e seyahat edecekleri de öğrenildi. Polis, hırsızlık olayı ile ilgili geniş çaplı araştırma başlatırken, gurbetçilerin hırsızlık olaylarına karşı tedbirli davranmaları ve konaklamak için açık alanları seçmemeleri istendi.