Türkmen Köyü Muhtarı Hakkı Yilber, dün yaptığı açıklamada, Maliye Hazinesi’ne ait arazilerin köy halkına kiralanarak kullandırılması konusunda değerlendirmelerde bulundu.

SIKINTI BÜYÜK OLUR

Keşan Kaymakamlığı’na ve ilgili yerlere Maliye Hazinesi’ne kayıtlı yerlerin köy halkına kullandırılması konusunda dilekçeyle başvuruda bulunduklarını söyleyen Yilber, “Köyümüzde Maliye Hazinesi’ne kayıtlı yaklaşık 2 bin 500 dönüm yer var. Bizim amacımız bu yerlerin köy halkına verilmesi. İlgililer tarafından konuyla ilgilenilmemesi durumunda sıkıntı büyük olur ve yaşanacak olayların önüne geçilmez hale gelir. Köyümüzde topraksız ailelere toprak verilmesi gerekir. Köyümüzde 1 dönüm dahi toprağı olmayan mağdur vatandaşlarımız var. Kendilerine icarla yer alıyor ve geçimini sağlamaya çalışıyor. Bir yandan da hiçbir bedel ödemeden 100 dönüm, 150 dönüm yer sürenler var. Bunlar devletimize bir lira ödemeden işliyor. Ama geçimini sağlamak isteyen ve kendine ait 1 dönüm yeri bile bulunmayan vatandaşlarımız ise icarla tarla kiralayarak geçimini temin etmeye çalışıyor. Ben buna çare bulunmasını istiyorum.” diye konuştu.

BÜTÜN İLGİLİLERE SESLENİYORUM

Maliye Hazinesi’ne kayıtlı yerlerden köy halkının yararlanması gerektiğinin altını çizen Hakkı Yilber, sözlerini şöyle tamamladı: “Söz konusu yerler kiralanacaksa bile açık ihale yöntemiyle kiralansın. Bilgisayar başından yer kiralamasın. Köyde doğup büyüyen vatandaşlarımız bu yerlerden yararlansın. Bedelsiz yer sürmeler devam ederse ileride yaşanacak olayların önüne kimse geçemeyecek. Bu konuda bütün ilgililere sesleniyorum. Valimiz de konuyla ilgilensin ve bu duruma bir çare bulunsun.”