Merkezi Almanya'nın Munih kentinde olan TURKOS MC'nin Keşan Şubesi dün kurban kesilerek açıldı.

Demirciler Geçidi üzerinde bulunan bir kahvehanede faaliyete geçen TURKOS MC, Almanya’da yaşayan ve daha çok motosiklet tutkunu gençlerin birlik, beraberlik ve dayanışma için Dünya çapında bir araya geldikleri bir oluşum.

TÜRKİYE’DE BELLİ NOKTALARDA FAALİYETE GEÇMEK İSTİYORUZ

TURKOS MC hakkında bilgi veren Yüksel Çıta, Almanya’dan geldiklerini belirterek, “Oradaki Türk vatandaşları olarak içinde bulunduğumuz sorunları halletmek adına bir yapılanmaya gittik ve TURKOS MC'yi kurduk.  Türkiye’de de belli noktalarda faaliyete geçmek istiyorduk ilk şubemizi bugün Keşan’da açtık” dedi.

ÖNCELİĞİMİZ GENÇLİK

Amaçlarının,  yurt dışında ve gerekirse yurt içinde birilerine ihtiyaç duyanların bu sorunlarını halletmek için çalışmak olduğunu da kaydeden Çıta, “ Bize yurt dışında kimse sahip çıkmıyor.  Devlet olarak da sahip çıkmıyor.  Biz de kendi sorunlarımıza kendimiz çözüm bulmak adına bu kulübümüzü geliştirmeye çalışıyoruz.  Önceliğimiz gençlik. Onları kötü yollardan çekebilmek, gençleri iyi birer aile bireyi olarak yetiştirebilmek, gençliği bir Türk çocuğu olarak nasıl daha iyi, sağlıklı geliştiririz bu amaçla çalışıyoruz” diye konuştu.

HERKESE BİRŞEYLER VERMEYE ÇALIŞIYORUZ

Kulüp olarak kendilerine başvuran ailelerin, eksik ve ihtiyaçlarını bireysel olmamak kaydıyla ellerinden geldiğince çözmeye çalıştıklarını da belirten Çıta, şöyle konuştu: “Bu resmi kurumlarla olur, yaşanan sorunlarla ilgili olabilir.  Bunları bire bir çözmeye çalışıyoruz.  Merkezimiz Almanya’nın Münih kentinde ama Almanya’nın tüm eyaletlerinde temsilciliklerimiz var. Bu temsilciliklerimizi her geçen gün arttırmaya çalışıyoruz.  Vatanını, bayrağını, ülkesini, insanını, toprağını seven herkese kampız açık.  Bu amaçla ocaklarla ve derneklerle faaliyetlerde bulunmak istiyoruz.  Alman devleti ile de ortak faaliyetlerde bulunmaya çalışıyoruz.  Herkese bir şeyler vermeye çalışıyoruz.  TURKOZ bir motor grubu olarak normal hobi grubu olarak kurulmuştur ama şimdi insanlara sağlıklı bir hizmet vermeyi amaçlayan kulüp olarak faaliyet göstermeye çalışıyoruz.”

TURKOS MC'nin Keşan Şubesi Başkanlığı görevini üstlenen Süleyman Yay, ellerinden gelen en iyi çalışmaları yaparak insanlara yardımcı olmaya çaba göstereceklerini ifade etti.