Gelmesi bizleri sevince boğan üç aylar ve Regaib Kandili hepimize hayırlı ve mübarek olsun. Üç aylar Kutlu bir zaman dilimi. Allah Resulü de bu aylar için şöyle dua ediyor : “Allah’ım Recebi ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” İşte hayırlı bir şekilde Ramazan’a ulaşmak isteyenlerin duası bu. Ramazan’a hayırlı bir şekilde ulaşmak isteyen bu duayı yapacak. Recep ve Şaban’ı mübarek ay yapacak. Herkes kendine bu ayları mübarek yapacak. Üç aylar Mübarek ama sen de bir hareket yoksa,  Dua namaz, Kur’an – Hayır-Hasenat, sadaka, oruç, hususunda herhangi bir teşebbüs ve girişim olmazsa o zaman Recep ve Şaban bizim için mübarek ve hayırlı geçmemiş olur. Aylar mübarek ama biz o mübarek aylardan istifade edemeyiz.

Ayrıca duaların makbul olduğu beş günden birisi Regaib gecesi adı üstünde bolluk, bereket, bol bol verilen. Bol bol ihsan edilen gece, Recep ayının il Cuma gecesi, hem kandil gecesi hepimize mübarek olsun. Duaların makbul olduğu gecede dua edelim. Çünkü Cenab-ı Allah “Ey Muhammed de ki: “ Duanız olmasa Rabbim size değer vermez.” (Furkan 77)

Cenab-ı Allah katında değerimizin, kıymeti harbiyemizin olması için duamız olmalı. Namaz (Salah)’ın bir manası da duadır. Regaib Kandili dolaysıyla 1 Mayıs Perşembeyi Cuma’ya bağlayan gece (Regaib Gecesi) Merkez Kurtuluş Özkaya Camiinde Müftülüğümüzün Regaib Kandili program akşam- yatsı arası yapılacaktır. Programa herkes davetlidir.

Hepimize mübarek olsun. Bütün İslam aleminin memleketimizin ve Keşan Halkımızın Regaib Kandil’ini tebrik eder, Cenab-ı  Allah’dan memleketimize huzur mutluluk ve refah getirmesini dilerim.

Süleyman YENİÇERİ

Keşan Müftüsü