30 Mart 2014’te yapılacak olan yerel yönetim seçimlere kısa bir süre kalan Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeliklerinin yanı sıra mahalle muhtarları da yavaş yavaş adaylıklarını açıklamaya başladı.

Keşan’ın 3 büyük mahallesi olan Yukarı Zaferiye Mahallesi, Büyük Cami Mahallesi ve İspat Cami Mahallesi’nin muhtarları da dün yaptıkları ortak açıklamada, yerel seçimlerde “devam” kararı aldıklarını söyledi.

COŞKUN: HALKTAN GELEN TALEP ÜZERİNE ADAYIM

21 yıldır Büyük Cami Mahallesi’nde muhtarlık yapan İlhami Coşkun, halktan gelen talepler doğrultusunda tekrar aday olmayı düşündüğünü ifade ederek, “Birçok vatandaş bana diyor. Ben de halkımdan gelen bu istek doğrultusunda tekrar aday olmayı düşünüyorum. Ancak her şey için daha erken. 21 yıldır bu görevi sürdürüyorum. Halkımızın taleplerini değerlendirmeyi düşünüyorum. Kısmetse adaylığımı koyacağım.” dedi.

İŞLEK: BİR DÖNEM DAHA GÖREV YAPMAK İSTİYORUM

Yukarı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Nedim İşlek ise, bir dönem daha muhtarlık yaptıktan sonra görevi başka kişilere bırakacağını belirterek, “Geçtiğimiz seçimlerde Yukarı Zaferiye Mahallesi muhtarı olarak seçildim. Bir dönem daha muhtarlık yapmak istiyorum. Bu nedenle tekrar aday olacağım. Çünkü mahallemizde tamamlanması gereken bazı işlerimiz var. Bu dönemde bu işleri de tamamladıktan sonra bir 3’üncü dönemi düşünmüyorum. Yarım kalan işleri tamamladıktan sonra gönül rahatlığıyla muhtarlığı bırakacağım. Ben buradan tüm halkımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde görüş belirtti.

ÖZKUL: BİLGİ VE BİRİKİMLERİMİ VATANDAŞIN HİZMETİNE SUNUYORUM

İspat Cami Mahallesi Muhtarı Mustafa Özkul da, Coşkun ve İşlek’in söylediklerine katıldığını belirterek şöyle dedi:  “Mahalle halkımızdan olumlu tepkiler alıyorum. Yaptığım hizmet bana zevk veriyor. Vatandaşa yol göstermek, işlerini çözmek ayrı bir zevk. Zaten memurluktan geliyorum. Bilgi ve birikimimi vatandaşlarımızın hizmetlerinde kullanmak istiyorum. O nedenle 2014 Mart seçimlerinde devam kararı aldım. Kısmet olursa, 3. Dönemimde de bu görevi layığıyla yapmaya hazırım. Halkımız bana sahip çıktığı sürece ben göreve her zaman varım. Mahalleme de her zaman sahip çıkacağıma buradan söz veriyorum.”