CHP Keşan eski İlçe Başkanı ve Kurultay Delegesi Ufuk Kanışkan, dün Atatürk Parkı’nda bir araya geldiği basın mensuplarına 5-6 Eylül 2014 tarihlerinde Ankara’da yapılacak olan CHP 18. Olağanüstü Kurultayı ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AKP İKTİDARI BETON VE ASFALTLA ÖVÜNÜYOR

Saat 10.30 sıralarında gerçekleşen buluşmada önce AK Parti iktidarı hakkında değerlendirmelerde bulunan Kanışkan, “Esnaf, sanatkar, çiftçi, işçi her geçen gün biraz daha mutsuzluğa ve umutsuzluğa sürüklenirken, AKP diktiği betonlarla ve döktüğü asfaltlarla övünüyor.  Ülkemizin acilen AKP’siz bir yönetime ihtiyacı var” dedi.

İKTİDARA ADIM ATACAĞIZ

Sözlerinin devamında 5-6 Eylül 2014 Cuma ve Cumartesi günleri Cumhuriyet Halk Partisi’nin 18. Olağanüstü Kurultayı’na değinen ve bu kurultayda ciddi bir politika ve yön arayışı olacağına inandığını belirten Kanışkan, şöyle konuştu: “Bu kurultayın 2015 seçimlerine yönelik olmasını bekliyorum. Ancak 15-20 gün içersinde yapmak zorunda kalınan kurultay ile yön ve politikalar belirlemek ne yazık ki mümkün olmuyor. Bu kurultayın CHP’nin iktidara adım atacağı bir kurultay olacağı inancındayım.”

BEKLENTİLERİ DİNLEDİM

CHP’nin Edirne’den 4 Kurultay Delegesi olduğunu ve bu dört delegenin de uzun zamandır sık sık bir araya gelip yetkili parti organları ile görüşmelerde bulunduğunu, görüş, öneri ve beklentileri dinlediğini de ifade eden Kanışkan, “Edirne’de il başkanımız ile görüştük, ben burada ilçe başkanlığımıza giderek Başkan Erdoğan Gümüicineli’nin beklenti ve önerilerini aldım. Ayrıca toplumun her kesiminden vatandaşlarla, işçilerle, çiftçilerle, sanatkarlarla, memurlarla bire bir görüşmelerde bulundum. Herkesin partimizden beklentilerini tek tek dinledim. Yakın geçmişte yapılan Cumhurbaşkanlığı ve yerel seçimlerde olumsuz bir sonuç elde edildi. Bu nedenle bir değişim ve farklılığa ihtiyaç olduğu belli. Sokaktaki vatandaşımızın görüşü bu yönde, biz 4 Edirne kurultay delegesi olarak pırıl pırıl bir örgütlenmenin oluştuğu bir kurultay olması beklentileri ve halkımızın bize verdiği mesajlar doğrultusunda Ankara’ya gidiyoruz. CHP’ye oy verenlerin hiçbir şekilde umutsuzluğa kapılması gerekmiyor. Biz gel geç bir yapı değiliz. Bu bir kavga değil bir yarış. Türkiye’nin aydınlık insanlarının görüşlerini yansıtmak için kurultaya gidiyoruz” diye konuştu.

Kanışkan, kurultayın çalışma komisyonlarında görev verildiği için yarın Ankara’ya gideceğini de bildirdi.