BÜLENT SAYLAM

Ulaba, paketin tüm kesimleri içerdiğini belirterek, “Devletimiz, her zaman mağdur vatandaşının yanında olduğunu, yaşlısı, genci demeden ayırt etmeden, önce insan anlayışı ile vatandaşının yanında olmuştur. Alınan kararların milletimize ve ekonomimize hayırlı olmasını dileriz.” dedi

Ulaba dernekleri adına yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Ekonomik istikrar Kalkanı paketi açıklandı. Kovid 19 salgının ekonomiye etkisini azaltmak için devreye sokulan 100 Milyar'Iık bir kaynak devreye alınıyor. Her geçen gün Virüs salgının ekonomiye etkisiyle Alınan tedbirler kapsamında cafeler, eğlence yerleri; kahvehaneler, gibi birçok yer geçici olarak kapatılmıştır. Tabii ki yaşadığımız Keşan’da işsizliğin hangi boyutlarda olduğunu bizler daha iyi biliyoruz. Ekonomik istikrar kalkınma paketinin içeriğine bakılınca esnaf, işçi, iş insanları, emeklisi, taşlısı, ihtiyaç sahibi vatandaşlar olmak üzere toplumun her kesimine hitap eden maddeler içermektedir.”

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE İLAVE 2 MİLYAR KAYNAK AYRILMIŞTIR

“Virüs salgını tedbirleri kapsamında kapatılan işyerlerinde çalışan vatandaşların birçoğu günlük yevmiye usulü çalışan insanlar günlerdir ‘Bir Umut Ol’ derneği olarak sahada halk arasında virüs salgının ekonomik yönden vatandaşları nasıl etkilediğini gözlemlemekteyiz. Gerçekten virüs salgınından en fazla etkilenen kesim yoksul, ihtiyaç sahibi vatandaşlardır. Birçoğunu kira su elektrik ısınma ve çoluk çocuğuna ekmek getirme derdinde olan insanlardır. Yakın zamanda sorumluluk bilinci ile gerekli kurumlara başvurarak destekleri doğrultusunda ekonomik istikrar kalkanı paketine STK olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak istiyoruz. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının belirlediği kriterlere göre ihtiyaç sahiplerine ilave 2 milyar kaynak ayrılmıştır.”

KAZANAN YİNE ÜLKEMİZ, İNSANIMIZ OLACAKTIR

“Bu durumda ihtiyaç sahibi ailelere virüs salgını tedbirleri nedeniyle işyeri geçici olarak kapanan vatandaşların bu hizmetlerden yararlanmaları çok önemlidir. Burada ekonomiye parantez açmak gerekirse ekonomik kalkınma paketinde emekliye verilen 1.000 liralık ikramiyenin öne çekilmesi Nisan ayının başında ödenecek olması daralan ekonomiyi canlandırmak, iç piyasadaki talep arz dengesini hayata geçirmek suretiyle para dolaşımını artırarak kazanan yine ülkemiz, insanımız olacaktır.

Devletimiz, her zaman mağdur vatandaşının yanında olduğunu, yaşlısı, genci demeden ayırt etmeden, önce insan anlayışı ile vatandaşının yanında olmuştur. Alınan kararların milletimize ve ekonomimize hayırlı olmasını dileriz.”