Sonay CAN

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi)’nin Eğitim İşleri’nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, geçen cumartesi günü Keşan’a geldi.

CHP Keşan İlçe Başkanlığı tarafından yürütülen parti içi eğitim çalışmalarıyla, Maltepe Köyü’ndeki “Beyaz Sokaklar” Projesi’ne katılan Sarı, daha sonra İpsala’ya geçti.

Saat 13.15 sıralarında CHP Keşan İlçe Başkanlığı’na gelen Perihan Sarı, burada CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Kanışkan ile partililer tarafından karşılandı.

KANIŞKAN: İKTİDARA GELMEK ÇOK ÇALIŞMAYLA OLUYOR

Ziyarette ilk olarak konuşan Kanışkan, parti eğitim çalışmalarının 3. sınıfına başladıklarını belirterek sözlerine başladı. Ufuk Kanışkan, şunları söyledi: “Parti okulumuzda eğitim gören 44 öğrencimiz, şimdiye kadar 7 adet proje ortaya çıkardı. Bunlardan sonuncusu diş sağlığıyla ilgili taramaydı. Parti eğitim çalışmalarımız sürecek. Şu anda 150’ye yakın başvuru var. Çalışmalarımız, parti söyleminde uyum ve birlikteliğin sağlanması, ideolojimiz doğrultusunda parti yoldaşlığının pekişmesi, üyelerimiz arasında sevgi bağıyla güçlenen üretim ekseninde kurgulanmış bir ilişkinin değer kazanmasıdır. Buradan sonra Maltepe Köyü’nde bir başka projemize tanık olacağız. adını verdiğimiz bu projeyle köyün sokakları bembeyaz olacak. Mümkün olduğu kadar çok kişiyle, küçük bütçeli projelerde bir araya gelmeye çalışıyoruz. Çünkü iktidara gelmek çok çalışmayla oluyor. <İktidar Yolu – Parti Okulu> diye bir sloganımız var.”

SARI: CHP’NİN İKTİDAR OLMADIĞI HER KOŞUL,

BU ÜLKE İNSANLARINA ZARAR VERİYOR    

Daha sonra söz alan Perihan Sarı, Keşan’da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek başladığı konuşmasında, Trakya’daki parti okulu eğitim çalışmalarına olan ilginin artmış olmasına dikkat çekti. Sarı, şöyle dedi: “Çalışmalarımızın kurgusu ve partimizin bu projeye yüklediği anlam açısından parti okulu çalışmaları önemli. CHP, ülkemizde demokrasinin gelişmesine katkı yapabilecek tek partidir. CHP, ülkemizdeki temel hak ve özgürlüklerin güvencesidir. Değerlerimize, evrensel değerler sistemine saldıran ve bunları ortadan kaldırmaya yönelerek ilerleyen bir iktidar var. AKP bugün, bu ülkenin insanları arasında birlikte yaşam uyumunu ortadan kaldıran bir politika izliyor. Bütün bunların karşısında durabilecek tek parti CHP’dir. Yıllardır iktidardan uzak kaldık. Bütün bunlara bugün içinde bulunduğumuz koşullar neden oldu. Bir bedel ödetilerek bunları yaşıyoruz. CHP’nin iktidar olmadığı her koşul, bu ülke insanlarına zarar veriyor. Ülkemizin CHP’ye ve CHP iktidarına ihtiyacı var. Bizim de koşulları zorlayarak, iktidara yakınlaşma zorunluluğumuz var. İktidar olmanın yolu da partimizin politikalarını, düşüncelerini, ideallerini ve ideolojisini halka ulaştırabilmekten geçer. Bu nedenle parti içi eğitim çalışmaları yapıyoruz. Bunu halka yakınlaşmak açısından bir fırsat olarak görüyoruz. Çalışmalarımızın önemli bir boyutu sosyal proje çalışmalarıdır.”

MALTEPE’DE BEYAZ SOKAKLAR PROJESİ BAŞLATILDI

CHP Keşan İlçe Başkanlığı’ndaki konuşmanın ardından Maltepe Köyü’ne gidilerek, “Beyaz Sokaklar” projesi başlatıldı. Buradaki etkinliğe, Perihan Sarı’nın yanı sıra; CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Kanışkan, Keşan Belediye Başkan Vekili İlhan Boz, CHP Edirne Merkez İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Harika Türkay, Çamlıca Belediye Başkanı Halil Büyükyatıkçı, Edirne İl Genel Meclisi ve Keşan Belediye Meclisi üyeleri, Maltepe Köyü Muhtarı Arif Kuşkonmaz ile partililer ve köylüler katıldı.

MALTEPE’Yİ BEYAZA BÜRÜDÜLER…

İlk olarak, CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vedat Koyuncu, proje hakkında bilgi verdi. 6’şar kişilik 4 ekipten oluşan gönüllülerin köydeki bahçe ve ev duvarlarını kireçle boyayarak,

Maltepe’yi bembeyaz bir görünüme kavuşturacağını söyledi. Koyuncu, kirecin kendileri tarafından sağlandığını sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından, Sarı, Gürkan, Kanışkan ve Türkay sembolik olarak ilk duvarı boyadı. SARI: AMACIMIZ, KÖYÜNÜZÜN GÜZELLEŞMESİNE KATKI YAPMAK

Daha sonra bir süre Maltepeli köylü kadınlarla bir araya gelen Sarı, kısa sohbetin ardından, bir konuşma yaptı. Perihan Sarı,

“CHP’nin halkın partisi olduğunu, halkın içinden gelen bir parti olduğunu sizlere hatırlatarak sözlerime başlamak istiyorum. Arkadaşlarımızın burada yapacağı çalışmanın esası, köyünüzün güzelleşmesine katkı yapmaktır. Ayrıca parti politikalarımızı sizlerle paylaşmak ve etkileşim sağlamak için bu çalışmayı bir fırsat olarak görüyoruz. Bu tür çalışmaları yaygınlaştırmak isteğindeyiz. Bundan sonra partili arkadaşlarımızı aranızda daha sık göreceksiniz. Sadece duvar boyamayla değil, sorunlarınıza çözüm üretmek için aranızda olacağız. İçinde bulunduğunuz koşulları iyileştirmek istiyoruz. Aranızda bulunmaktan dolayı mutluluk duyuyorum.” dedi.

Konuşmadan sonra, katılımcılara pilav ayran ikram edildi. İkramdan sonra etkinlik sona erdi.