“Çanakkale Şehitleri” için dün Keşan Ülkü Ocakları tarafından “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” yürüyüşü düzenlendi.

Yürüyüşe  MHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Doğuş Şimşek, MHP Keşan Belediye Başkan Adayı Yaşar Aras, Keşan Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Duman ile partililer ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşe; Keşan Ülkü Ocakları’nın bulunduğu Kunduracılar Caddesi’nden saat 16.00 sıralarında başlayan ve Anafartalar Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Medya Caddesi yoluyla Hastane Caddesi’ne ulaşan katılımcılar, Keşan Dr. Rıfat Osman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi önünden geri dönerek, Hastane Caddesi, Önder Caddesi, İsmet İnönü Caddesi güzergahıyla, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önüne geldi. Burada gerçekleştirilen etkinlikte, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra, günün anlamını belirten konuşmayı Meyra Çere yaptı. Çere şunları söyledi: “19. Yüzyıl sonlarıyla 20. Yüzyıl’ın başlarında, politik gelişmelerini tamamlayan Avrupa devletleri, emperyalist politikalarıyla insanlığı, I. Dünya Savaşı’nda, insanlık tarihinin görmediği, yaşamadığı acılarla tanıştırdı. Osmanlı İmparatorluğu’nun elinde bulunan Orta Doğu bölgesinin zengin petrol yatakları da bu sırada emperyalist devletlerin dikkatini çekmekteydi. Bu fırsatla amaçlarına ulaşacaklarını zanneden emperyalist güçler, Osmanlı Devleti’ne karşı şiddetle saldırıya geçerken, hiç ummadıkları bir direnişle karşılaşacaklarını düşünmemişlerdi. Kahraman Türk askerlerinin bütün yoksulluk ve yoksunluklara rağmen cansiperane şekilde savaşması, Mustafa Kemal’in askerlik dehası Çanakkale’nin geçilmez olduğunu gösteriyordu.”

Konuşmanın ardından Gizem Damla tarafından Andımız’ın okunmasıyla etkinlik sona erdi. Katılımcılar Cumhuriyet Meydanı’ndan Keşan Ülkü Ocakları’nın önüne kadar yürüdükten sonra dağıldı.