AYŞİN SEÇİL GEZER- HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79’inci yıldönümü nedeniyle dün Keşan'da da anma töreni düzenlendi.

Tören, saat 08.50’de, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başladı. Saat 09.05’de çalan sirenlerle Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, 15 Temmuz demokrasi şehirleri ile tüm şehitler için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Tören, İstiklal Marşı’nın söylenmesi ve bayrakların yarıya indirilmesi ile son buldu. Törende, 79 yaşındaki Ferhat Ertürk ise bastonunun ucuna taktığı çiçekleri Atatürk Anıtı’na bıraktı. Törene, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, 4’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Öztürk Mustafa Yılmaz, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

Keşan İlhami Ertem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni İrem Dost sunumunda gerçekleştirilen törende, Atatürk Anıtı’na çelenkler sunuldu.

SEVİM YENİCE KONFERANS SALONU PROGRAMI

Sevim Yenice Konferans Salonu’ndaki program ise saat 10.00’da, Keşan İlhami Ertem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenleri Gülşen Solmaz ve Yeliz Dere sunumunda Keşan İlhami Ertem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Sinem Akalın'ın komutu ile sirenler çalınarak saygı duruşunda bulunulması ve Keşan Rasim Ergene Ortaokulu Müzik Öğretmeni Göker Durmaz yönetiminde İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Daha sonra Keşan İlhami Ertem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni İrem Dost tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK; SEVGİDİR, BARIŞTIR

İrem Dost konuşmasında şunları söyledi: “Yalnız Türk Milleti için değil, tüm dünya için örnek ve büyük bir lider olan Atatürk benzersiz bir askeri deha, üstün bir düşünce adamıdır. Fikirleri ve öğütleri ile ders veriyor, açıklıyor, aydınlığın yolunu çiziyor. Onun sözleri doğruluğun, inancın, gerçeğin, azmin ve millet sevgisinin coşkusuyla doludur. Atatürk, büyük ideallerin yaratıcısı ve temsilcisidir. Düşüncedir, aydınlıktır, yüceliktir. Mustafa Kemal Atatürk; sevgidir, barıştır. Ulusal egemenlik ve vatanseverliktir. Davranışları, fikir ve idealleri ile ölümsüzleşmiştir. Kalplerimizde olduğu kadar düşüncelerimizde de yaşamaktadır. Ulu Önderimizi sonsuzluğa intikalinin 79. Yıl dönümünde saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz”

“Asker ve Devlet Adamı Atatürk” konulu konuşma ise 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında görevli Öğretmen Yüzbaşı Mehmet Çakır tarafından yapıldı.

Program, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerin eserlerin okunmasıyla sürdü. Yarışmada 3. Olan Orhaniye Ortaokulu öğrencisi Ecem Yalçındağ, 2. Olan Ahmet Yenice Ortaokul öğrencisi Berfin Balcı ve yarışmada1. Olan Rasim Ergene Ortaokulu öğrencisi Irmak Er eserlerini okudu.

Ardından Keşan İlhami Ertem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ‘Atatürk’ün Bir Saati Vardı’ isimli oratoryo sergilendi.

Program oratoryonun ardından sona erdi.