23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 96’ncı Yıldönümü, bugün Keşan’da da düzenlenecek tören ve etkinliklerle kutlanacak.

İlk tören, saat 09.00’da, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla başlayacak. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın Belediye Bandosu eşliğinde söylenmesinin ardından Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapacak. Çocuklar adına Rasim Ergene Ortaokulu öğrencisi Nisa Sude Topuz konuşmasını yaptıktan sonra ilkokul ile ortaokullarda günün anlam ve önemiyle ilgili şiir yarışmasında birinci olanlar, eserlerini okuyacak. Törenin ardından Belediye Bandosu eşliğinde oluşturulacak 23 Nisan Korteji, tören programının yapılacağı Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’ne yürüyecek.

CENNET BAHÇESİ’NDEKİ PROGRAM

Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’ndeki program ise saat 10.00’da, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayacak. Müzik korosunun seslendireceği şarkıların ardından Keşan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Merkez Anaokulu, Paşayiğit İlkokulu öğrencileri ve Keşan Belediyesi Çocuk Halk Oyunları ekipleri gösterilerini sunacak.

BELEDİYENİN ETKİNLİĞİ

Keşan Belediyesi tarafından Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde düzenlenecek etkinlik ise 13.00’te başlayacak. Programda, tahta bacak, hayal kahramanları, çocuk atölyeleri, balon atölyesi, kum ve yüz boyama, şişme oyun grupları, resim sergisi, yarışmalar, çocuklara hediye dağıtımı ve tiyatro gibi birçok etkinlik gerçekleştirilecek.