Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İhsan Ulusoy,dün yaptığı açıklamada Keşan’da öğrenim gören lise öğrencilerinin yaşadıkları ulaşım sorununun temelinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün taşıma ihalelerini zamanında yapmamasından kaynaklandığını ileri sürdü.

KARŞILIKLI ANLAYIŞ OLMALI

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı için lise öğrencilerini taşıma ihalesinin henüz yapılmadığını ve bu sürecin en az 20-25 gün süreceğini ifade eden Ulusoy, “Liselerin taşıma ihalesi henüz yapılmadığı için bu iş şu an için normal taşımacılık sistemi ile yürütülüyor. Ancak bu konuda da büyük sıkıntı yaşanıyor. Şoför öğrenciyi okulunun kapısına ya da yakınına kadar götürse <şehiriçi taşımacılık belgesi> olmadığı için sık sık trafik cezası yiyor. Götürmese bu sefer öğrenci mağdur oluyor. Bu sorun Keşan Milli Eğitim Müdürlüğü’nün liselere ilişkin taşıma ihalesini yapması ile sona erecek ama bu da 20-25 günden önce gerçekleşecek gibi görünmüyor.  Bence bu iş taşıma ihalesi gerçekleşene kadar karşılıklı anlayış çerçevesinde yürütülmeli. Şoförler öğrencileri okullarına yetiştirmek için uğraşırken, yetkililerin de bu konuda anlayışlı olmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

ŞOFÖR DE BİZİM, ÖĞRENCİ DE

Taşımacıların bu konuda iki arada bir derede kaldığını ayrıca Keşan’a okumak için çevre ilçelerden çok sayıda öğrenci gelmekte olduğunu da kaydeden Ulusoy, “Öğrenciyi okuluna götürürsün suç, götürmesen çocuklar mağdur oluyor. Şoför de bizim, öğrenci de bizim. Bu konuda ortak bir hoşgörü havası yaratılması gerekiyor” diye konuştu.

GÜNDE 2-3 SEFER YAPMAK TOPLU TAŞIMACILIK DEĞİL

Açıklamasının devamında Yenimescit Mahallesi’ne gerçekleştirilmesi istenen toplu taşımacılık hizmetine değinen Ulusoy,Kooperatif yöneticileri önceki gün yaptıkları ve yerel basında yer alan açıklamalarında o mahallede de servisleri olduğunu söylemiş. Ancak o mahallede günde 2-3 sefer taşımacılık yapmak toplu taşımacılık hizmeti vermek değildir. Ne belediye durak yeri belirleyip durak yapmış ne de dolmuşların geçtiği saat belli. Böyle taşımacılık mı olur? Nasıl bazı mahallelerde 7 dakikada 10 dakikada bir servis geçiyorsa bu mahallemizde de belirlenen saatlerde ve sayısı çoğaltılarak servisler geçmeli” dedi.

HASTANEYE GİTMEK İÇİN İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE KADAR YÜRÜYORLAR

Bu mahallede yaşayan insanlarımızın çocukları sabahları okullarına gitmiyor mu? Bu mahallede hastalanan vatandaşlarımız devlet hastanesine gitmiyor mu? Bu mahallede yaşayan vatandaşlarımız  çarşı merkezine gelip-gitme ihtiyacı duymuyor mu?” diye de soran Ulusoy, çok zaman Yenimescit Mahallesi’nden olup da hastaneye gitmek için Keşan Emniyet Müdürlüğü önüne gelen hasta veya hasta yakını vatandaşlarla karşılaştığını da belirtti. Günlük 8 saatlik mesai içinde sadece 2-3 servis geçirmenin taşımacılık olarak ifade edilemeyeceğini de ileri süren Ulusoy, bu konuda Keşan Belediyesi’ne de iş düştüğünü, kooperatifin dikkatinin çekmesi gerektiğinin altını çizdi.