Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İhsan Ulusoy, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün denetimlerde kullanılan seyyar radar ikaz levhası uygulamasına son vermesinin yerinde bir uygulama olduğunu kaydederek, “Yola çıkan sürücülerimiz zaten bütün trafik kurallarına uymak zorunda. Bunun içine belirlenen yasal hız sınırı da girmektedir. Sürücü, zaten kendisine hiçbir uyarı yapılmaksızın bile tüm trafik kurallarına uymak zorundadır” dedi.

SÜRÜCÜ KURSLARINDA GEREKLİ EĞİTİM VERİLİYOR

Sürücülerin, trafik kurallarına uymaları için karayolları tarafından konulan uyarı levhalarının yeterli olduğunu, bunun dışında başka herhangi bir ikaza gerek olmadığını da kaydeden Ulusoy, “Bu konuda yaptığım araştırmada ilçemizde faaliyette bulunan sürücü kurslarının verdikleri eğitimle sürücü adaylarını bu konuda gerektiği kadar bilinçlendirdiği görülüyor. Yollarda radar kontrolü yapılıyor demek sürücülere pusu kuruluyor demek değil. Sürücüler zaten karayolu için belirlenen kurallara uymak zorundadır. Yani radar uyarı levhası uygulamasının kaldırılmasını olumlu buluyorum” diye konuştu.

MİLLİ İÇECEĞİMİZDEN ŞAŞMAYALIM

Açıklamasının sonunda sürücüleri alkollü, uykusuz ve aşırı yorgun bir şekilde araba kullanmamaları konusunda bir kez daha uyaran Ulusoy, “İllaki bir şey içeceksek milli içeceğimizden şaşmayalım” dedi.