Demokrasi Platformu’ndan,

alternatif 29 Ekim kutlaması

 

 

İlçemizdeki birçok toplumsal gösteri ve yürüyüşe öncülük eden Keşan Demokrasi Platformu, önümüzdeki Salı günü kutlanacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için resmi programın dışında alternatif bir yürüyüş programı hazırladı.

Konuyla ilgili olarak dün Atatürkçü Düşünce Derneği Keşan Şubesi’nde bir basın toplantısı düzenlendi. Saat 15.00’te başlayan toplantıya,  Cumhuriyet Halk Partisi Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu, İşçi Partisi Keşan İlçe Başkanı Çetin Alabak, ADD Keşan Şube Başkanı Rami Uluz, Keşan Demokrasi Platformu’na üye sendika, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Basın toplantısında konuşan ADD Keşan Şube Başkanı Rami Uluz, 29 Ekim 2013 Salı günü Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıldönümünün kutlanacağını kaydederek, “Bu yıl halkın bayramını şölen şeklinde kutlayacağız” dedi.

FARKLI BİR PROGRAM HAZIRLADIK

Keşan Demokrasi Platformu olarak Cumhuriyetin 90. yıldönümü için ayrı bir program hazırladıklarını bildiren Uluz,  “Salı günü saat 12.30’da Eski İtfaiye binası önünde toplanarak buradan halkımızla birlikte Cumhuriyet  Meydanı’na yürüyeceğiz. Davul zurnalar eşliğinde oynayarak, ellerimizde taşıyacağımız pankart ve afişlerin yanısıra Cumhuriyetimiz için atacağımız sloganlarla meydanda olacağız. Bu yürüyüşümüze tüm Keşan halkını davet ediyoruz. Önümüzdeki Salı günü tüm Keşan halkını Cumhuriyetimizin 90. Yıl Yürüyüşü’nde yer almaya davet ediyoruz” diye konuştu.