Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nde yapılacak olan olağanüstü kurultayda genel başkanlık için adaylığını açıklayan Prof. Dr. Ümit Özdağ ve MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, dün Keşan İlçe Teşkilatına ziyarette bulundu. Saat 11.45 sıralarında MHP ilçe binasına gelen Özdağ ve beraberindekileri, Keşan İlçe Başkanı Erkan Gege, yönetim kurulu üyeleri ve bazı partililer karşıladı. Ziyaret sebebiyle ilgili bilgi veren Ümit Özdağ, “MHP’de devam eden bir kurultay süreci var. 19 Haziran’da tüzük değişikliği ile gerçekleştireceğiz. Tüzük değişikliğiyle ‘Olağanüstü kurultaylar ile genel başkan seçilebilecek’ maddesi gelecek. Daha sonra da 10 Temmuz’da genel başkan seçimli kongremizi gerçekleştireceğiz. Ben Gaziantep milletvekili ve MYK üyesi olarak genel başkan adaylığımı açıkladım. Şimdi yurt gezilerimizi gerçekleştiriyoruz ve buradayız. Ülküdaşlarımız ile istişarelerde bulunacağız.” şeklinde konuştu.

TÜRK MİLLETİ KONGRE SÜRECİNİ DİKKATLE İZLİYOR

Basın mensuplarının kurultay sürecinin uzamasıyla ilgili sorusunu cevaplayan Özdağ, “Süreç partiye gayet güzel yansıyor. Partinin tüm iç dinamiklerini ortaya çıkarıyor. Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurultayı sadece MHP’de bir tüzük değişikliği ve genel başkan seçimi mücadelesi olmanın ötesine geçmiş durumda. Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında sembolleşen hukuk devletinin tasfiyesi ve otoriter bir yönetim kurma çalışmalarına karşı milletin mücadelesi haline dönüşmüştür. Bundan dolayı da Türk milleti kongre sürecini dikkatle izliyor. Sürecin gerçekleşmesi için de manevi desteği her yerde hissediyoruz.” dedi.

HÂLÂ KCK’YA YÖNELİK OPERASYONLAR BAŞLAMIŞ DEĞİL

Açıklamasında son olarak ülke genelinde yaşanan terör olaylarına değinen Ümit Özdağ şunları söyledi:“AKP hükümetinin ‘PKK Açılımı’ adını vermiş olduğu politika ne yazık ki PKK terör örgütünün Güneydoğu Anadolu’da kentlerde örgütlenmesine, silah, cephene, gıda ve ilaç yığına yapmasına, kentlerin belirli bölümlerini işgal etmesine neden oldu. Şimdi silahlı kuvvetlerimiz, polis ve jandarma teşkilatlarımız AKP’nin yapmış olduğu bu hatayı kanlarını dökerek, canlarını vererek, şehit olarak ortadan kaldırmak için büyük mücadele veriyorlar. Fakat AKP’nin politika tavrı devam ediyor. Henüz anti-terör kompseti geliştirilmiş değil. Gerçekleştirilen daha çok asayiş harekatı olma niteliği taşıyor. Bununla kalıcı sonuç almak mümkün değil. Hâlâ KCK’ya yönelik operasyonlar başlamış değil. Bunun anlamı şu ordu, polis temizleyecek ama daha sonra KCK buraya gelip yerleşecek. Biz kahraman ordumuzu, jandarmamızı ve polisimizi saygı sevgi ile selamlıyoruz. Ama AKP hükümetinin yaptığı yanlışları net bir şekilde görüyoruz.”

Ziyaret basına kapalı olarak devam etti.