HABER MERKEZİ

Geçen Cuma günü, bölge kampı için Uzunkum Sahili’ne gelen 60’a yakın UMKE gönüllüsünü, kamp kurduğu alanda, Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. A. Muhsin Kişioğlu, Edirne İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Dr. Nihal Uygun Kaşıkçı, Keşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hakan Çetin, Edirne İl Afet ve Acil Durum Şube Müdürü Erhan Turan,  Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Mustafa Dönmez, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Dr. Serhat Özkaya, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Zafer Soykırlı, Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürü Dr. Haci Bayram Zengin, Tekirdağ Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Denizhan Türkmen, Tekirdağ İnsan Kaynakları Şube Müdürü Engin Küçükbağcı ziyaret etti.

20. Bölge UMKE tarafından yapılan açıklamaya göre, bu kampın amacının bölge olarak iller arasındaki koordinasyon, uyum, iletişim ve birlikte çalışmayı arttırmak olduğu bildirildi. Bölge kampına aynı zamanda, misafir kurum ve kuruluş olarak Edirne AFAD (Afet ve Acil Durum) ekipleri ve EDAK (Edirne Arama Kurtarma Ekibi) katılacak. Ekipler, 3 günlük kamp boyunca “Pusula eğitimi, arazide yön bulma, telsiz eğitimi, kriz yönetimi, triyaj ve olay yeri yönetimi” gibi eğitimler tekrarlanarak, bu eğitimlere takiben uygulamalı arazi tatbikatları yaptı. Ayrıca AFAD ekipleriyle suda kurtarma tatbikatları da yapıldı.

20. Bölge UMKE gönüllüler tarafından yapılan açıklamada, “20. Bölge olarak, ülkemizde yaşanan afet, kriz, deprem gibi birçok göreve katılmış deneyimli bir ekibiz. Bu tür çalışmalarla ekibimizi canlı ve dinamik tutmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda aramıza katılan yeni UMKE’ci arkadaşlara tecrübelerimizi aktarıp deneyim kazandırmaya çalışıyoruz.” denildi.

KİŞİOĞLU: TECRÜBELİ EKİBİMİZLE BİRLİKTE ENTEGRE BİR ŞEKİLDE ÇALIŞACAKLAR

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. A. Muhsin Kişioğlu, kampta yaptığı açıklamada, şu bilgileri verdi: “Burada, 20. Bölge UMKE olarak 60 kişilik Ulusal Medikal Kurtarma Tatbikatı’ndayız. Bu tatbikata diğer tatbikatlardan farklı olarak AFAD ve EDAK katılacak. Yine her zamanki gibi telsiz kullanımı, su altı ve su üstü kurtarma yöntemleri, akabinde göçük altından yaralı kurtarma yöntemleri, hasta taşıma teknikleri, olay yeri yönetimi, triyaj uygulamaları ve gece yürüyüşleri yapılacak. Yeni arkadaşlarımız da, tecrübeli ekibimizle birlikte entegre bir şekilde işbirliği içerisinde çalışacaklar. Bu tatbikatları biz, Edirne İl koordinatörlüğünde yapıyoruz. Afetler ülkemizin gerçek sorunlarından biri. Her zaman her yerde, afet, deprem, büyük trafik kazası, patlama gibi olayların yaşandığı bir ülkedeyiz. Bu bölgede yaşanılan en büyük sıkıntılardan biri organizasyon yani işbirliğidir. Bu tatbikatlarda biz en çok bunu sağlıyoruz. AFAD, EDAK, arama kurtarma, diğer medikal kurtarma ekipleri ve 112 ekipleriyle tekrar organizasyonu sağlayarak tam anlamıyla eşgüdümlü çalışma öğreniliyor.”

ÖZTÜRK: EKİPLERİMİZİN DENEYİM KAZANMASINI SAĞLIYORUZ

Edirne UMKE Birim Sorumlusu Ersan Öztürk da aldıkları eğitimleri sahada uygulamak amacıyla bir araya geldiklerini dile getirerek, “Eğitimlerimizin hepsini, oryantiring dediğimiz oyun kapsamında ekiplerimizi kurarak, senaryolar dahilinde ekiplerimizin deneyim kazanmasını sağlıyoruz. İş ortağımız olarak gördüğümüz AFAD ve EDAK ile birlikte iller arası koordinasyonu sağlayacağız. Bölge olarak, kombine ve organize çalışmayı hedefliyoruz. Bunun dışında bölge olarak hep birlikte organize bir şekilde ulusal birçok göreve katıldık ve bu konuda birçok deneyimimiz oldu. Yeni katılan arkadaşlara bu deneyimleri aktarmaya çalışıyoruz. Aramızda, Van depremi ve daha önce yaşanan toplumsal olaylara katılan, ulusal ve uluslar arası görevlere katılmış arkadaşlarımız da var.” dedi.

DÖNMEZ: TÜM PERSONELİN GÖNÜLLÜLÜK ESASIYLA YAPTIĞI BİR İŞTİR

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Mustafa Dönmez ise şöyle konuştu: “UMKE, gönüllülük esasıyla çalışılan bir organizasyon. Ulusal Medikal Kurtarma, gereklilik durumlarında hazır bulunmak için tüm personelin gönüllülük esasıyla yaptığı bir iştir. Burada 3 gün boyunca hem bu doğa şartlarında yaşayacaklar hem de kendi hazırladıkları bir takım kurtarma operasyonlarını gerçekleştirecekler. Biz de, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli personelimizin, sağlık çalışanlarımızın yanlarında olmak, onlara moral vermek, onların kamp sürecindeki durumunu görmek için geldik. Hepsine başarılar diliyoruz.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ