Keşan Müftü Vekili İbrahim Kuş, umre yapmak üzere kutsal topraklara gitmek isteyenler için Diyanet İşleri Başkanlığı 2013-2014 umre kayıtlarının 25 Kasım Pazartesi günü başladığını söyledi.

UMRE YOLCULARI ALLAHIN MİSAFİRLERİDİR

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yılların tecrübe ve deneyimi ile bu yıl da umre yapmak ve kutsal topraklara gitmek isteyen vatandaşlara hizmet vereceğini kaydeden Kuş, geçen yıl Türkiye’de 395 bin kişinin umre yaptığını bildirdi. Umre yolcularının Allah’ın misafirleri olarak görüldüğünü ve tur organizasyonlarında seçtikleri kategoriye göre en iyi şekilde ağırlanarak ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini belirten Kuş, bu yıl da konaklama tercihlerine göre yine 7 ve 14 günlük umre programları hazırlandığını bildirdi. Kuş, şunları söyledi: "Umre yapmak üzere kutsal topraklara gitmek isteyenler için, Diyanet İşleri Başkanlığı 2013-2014 yılı umre kayıtları başlamıştır. Umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız, Keşan İlçe Müftülüğümüze müracaat edebilir. Kayıtlarımız 25 Kasım Pazartesi günü başladı ve şu an için 9 kişi kayıt yaptırdı. Keşan’dan umre ziyaretleri 30’ar kişilik gruplar halinde gerçekleştirilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ilk umre kafilesi 18 Aralık’ta yola çıkacak. Bu tarihe kadar yeterli kayıt olması durumunda Keşan’dan da ilk kafileyi uğurlayacağız” diye konuştu.

FİYATLAR 930 EURO’DAN BAŞLIYOR

Açıklamasında umre fiyatları hakkında da bilgi veren Kuş, konaklama yeri tercihine göre fiyatların en düşük 930 Euro’dan başladığını ve bin 520 Euro’ya kadar yükseldiğini bildirdi.