AYGÜL KONAR

“LÜTFEN UYARILARA KULAK VERİN”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Yüksekdağ: Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler ve bugün açıklanan yeni önlemler, her birimiz ve ülkemiz için hayati önemdedir. Tedbirler ancak hepimiz uyguladığımız zaman netice verir. Lütfen uyarılara kulak verin, ihmal etmeyin ve özenle uygulayın. Küresel bir salgın durumu oluştuğu için Dünya Sağlık Örgütü de Koronavirüsü 'pandemi' kategorisinde değerlendiriyor. Corona virüsü (Kovid-19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla önlemler alınmaya devam ediyor. Mümkün olduğunca kalabalık yerlerden uzak durarak ve gerekirse evden çıkmayarak hem kendinizi hem de çevrenizi koruyabilirsiniz. Bu sosyal mesafeye uymaya çalışalım. Kalabalık ortamlarda bulunanlar virüsün yayılmasını hızlandırabilir ve riskli grupta bulunan insanları tehlikeye sokabilir” dedi.

“ODA OLARAK ÇALIŞMALARIMIZI BAŞLATTIK”

Koronavirüs salgınının ekonomimize etkilerine karşı üyelerin ve vatandaşların yanında olduğunu dile getiren Yüksekdağ, devamında şunları söyledi: “Geçici olacağını temenni ettiğimiz bu zor dönemde, bizler üyelerimizin ve vatandaşlarımızın yanında olarak, onların her koşulda ayakta kalmalarını sağlayacak tedbir ve önlemler almak, ticari faaliyetlerini kolaylaştırıcı uygulamaları hayata geçirebilmek için çalışıyoruz. Bu kapsamda mevcut Personel Maaşları ve Sigorta Primleri, Vergi Ödemeleri, Kredi Taksitleri, Elektrik, Doğal Gaz Ve Su Faturalarının ertelenmesi veİhracat Yapan Firmalara Exim Bank Faizsiz Destek kredileri için ticareti kolaylaştırıcı teşviklerle ekonomimizin ayakta kalması adına, ilgili üst makamlar ile iletişim kuruyoruz yardımlarını esirgemeyecekleri ve destek olmaya çalışacaklarına inancımız tam. Oda olarak çalışmalarımızı başlattık.”

İçişleri Bakanlığından yayınlanan genelge şu şekilde:

UMUMA AÇIK İSTİRAHAT VE EĞLENCE YERLERİ KAPANIYOR

“16 Mart Pazartesi günü 10.00’dan itibaren geçici süreyle durdurulacak olan mekanlar için “Genelgede; koronavirüs (Kovid-19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek için Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirilmelerde; “Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri” olarak faaliyet yürüten ve vatandaşların çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini artıracağı, bu nedenle Genelge ile 81 ilde tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan düğün salonu, çalgılı müzikli lokanta kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri 16 Mart saat 24.00 itibariyle geçici süreliğine faaliyetleri durdurulacağı belirtildi.”

GEÇİCİ OLARAK ERTELENECEK

“STK'ların genel kurulları, eğitimleri ve toplantıları ertelenecek. Sivil Toplum Kuruluşlarının (Dernek, vakıf vb.) genel kurulları ve sivil toplum kuruluşlarının eğitimler dahil insanları toplu olarak bir araya getiren her türlü toplantı ve faaliyetleri icra-i zorunluluk gerektiren yönetim faaliyetleri geçici olarak ertelendi.

Genelgede ayrıca, söz konusu tedbirlere ilişkin vali, kaymakamlar tarafından il ilçe belediyeler ile işbirliği içinde ilgi Kanun hükümleri çerçevesinde gerekli gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması ve kolluk birimleri tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi istendi.”