Sonay CAN

Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu İşletme ve Bilgi Yönetimi 2’nci Sınıf Öğrencisi Gamze Arpacı, okuldan Yurtkur (Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu) Keşan Öğrenci Yurdu’na giderken, Şehirler Arası Keşan Oto Terminali’nden yurda kalan olan bölümde, bazı kişilerin tacizine uğradıklarını belirtti.

Bir grup üniversite öğrencisi adına bu sorunu dile getirdiğinin altını çizen Arpacı, tinerci tabir edilen kişilerin kız öğrencileri çok yakından takip ederek, sözlü sataşmalarda bulunduğunu, küfür ettiklerini hatta arkalarından içki şişeleri attıklarını ifade ederek, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin özellikle, üniversitelerin giriş ve çıkış saatlerinde devriye gezmesini istedi ve bunun kendilerine güven vereceği kadar, kötü niyetli kişiler için de caydırıcı olacağını savundu.

“KORKARAK GİDİP GELİYORUZ”

Gamze Arpacı, şöyle dedi: “Öğrenci yurdumuz, zaten konumu itibarıyla yanlış bir yerde. Keşan MYO (Meslek Yüksek Okulu) öğrencileri bu yurda daha yakın ama bizim okulumuza çok uzak. Minibüslerle yurttan okula, okuldan yurda ulaşmak 30-40 dakikamızı alıyor. Ayrıca yurdumuz hiç güvenli değil. Minibüs şoförleri bizi yurdun kapısına kadar bırakmasa daha çok taciz olaylarıyla karşılaşacağız. Özellikle Şehirler Arası Keşan Oto Terminali’nden yurda kadar olan bölüm çok ıssız ve biz buradan yaya olarak geçmek zorunda kalınca, çevredeki bazı kişilerin sözlü ve sataşmalı tacizlerine uğruyoruz. Bir kısmı tinerci olarak tabir edilen bazı kötü niyetli kişiler peşimize takılıyor ve bizi tedirgin edecek şekilde yakından takip ediyorlar. Laf atıyorlar ve küfür ederek yurdun kapısına kadar geliyorlar. Hatta arkamızdan içki şişeleri atarak korkutuyorlar. Yurtta da bayan güvenlikçiler görev yaptığı için onlardan da pek korkmuyorlar. Hatta bazen çarşı içinde bile sözlü tacizlere ve laf atmalara maruz kalıyoruz. Bir kısmı polislerin gözü önünde oluyor ve onlar da sadece bakıyorlar. Yardım edip, destek olmuyorlar. Bu nedenle pek güvenimiz kalmadı. Oysa polisler, okulumuzun giriş ve çıkış saatlerinde özellikle terminalle yurt arasında kısa süre devriye gezseler sorun çözülecek. Bizler güven duyacağız, tacizciler için ise caydırıcı olacak.”

“KEŞAN’DA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN UYGUN MEKANLAR YOK”

Keşan’da üniversite öğrencileri için uygun mekanların sayısının az olduğuna da dikkat çeken Arpacı, görüşlerini şöyle dile getirdi: “Keşan’da üniversite öğrencileri için bazı tesisler var ancak bunlar yeterli değil. Keşan, aslında coğrafi konumu itibarıyla doğal yeşil alanları fazla olan bir ilçe. Ancak biz üniversite öğrencilerinin sürekli gidebileceği ya da yeni yerler keşfedeceği bir ortamı yok. Öğrenci sayısı arttığı halde ilçede yeni mekanlar açılmıyor. Var olan mekan sayısı da kısıtlı olunca sorunlar yaşanıyor. Ya yeni yerler açılmalı ya da var olan yerlere yeni düzenlemeler getirilerek tekdüzelikten kurtarılmalı. Ben Keşan’da 2 yıl daha geçireceğim. Burada üniversite öğrencilerini kaldırabilecek sosyal alanlar yok.